Paykent'te ilk sismik izolatör montajı yapıldı

Sismik izolatörlü ‘Paykent’ konutlarında ilk montaj yapıldı. Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş sismik izolatörlerin Şanlıurfa’ya kazandırılmasında bir ilki gerçekleştirdiklerini belirtirken, Paykent Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Paydaş ise projeyi depremden önce düşündüklerini ifade etti.

Paykent'te ilk sismik izolatör montajı yapıldı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden etkilenen birçok il arasında Şanlıurfa’da vardı. Yaşanan bu depremlerde sismik izolatörün olmaması binlerce can kaybına neden olmuştu.

Şanlıurfa’nın Eyyübiye İlçesinde Eyyübiye Belediyesi ve Paykent ortaklığı ile sismik izolatör sistemi olan bin konutlu Paykent Konutlarında ilk izolatör monte edildi.

 

PAYDAŞ: İZOLATÖR ŞİDDETİ BEŞTE BİR ORANINA DÜŞÜRÜYOR

Sismik izolatörün depremin Şiddetini beşte bir oranında azaltacağını söyleyen Paydaş, “Biz bu projeyi depremden önce düşünmüştük bu kadim şehrimizin değiştirmeyi dönüştürmeyi Eyyübiye’den geçtiğini düşündük. Deprem sonrasında yaşadığımız büyük felaketten sonrada 13 milyon insanımızın etkilendi, dramatize oldu. Sayın Başkanımız Mehmet kuş ile birlikte oturup düşündük vatandaşlarımızın kardeşlerimizin beton altında ezilmemeleri gerektiğini ve canlarını vermeme gerektiği konusunda her ne olursa olsun ne kadar maliyetine katlanırsa katlanalım sayın başkanımızla beraber deprem izolatörlerini kullanmaya karar verdik.

Dünyada bu işle ilgili çok büyük çalışmalar var. Biz hepsine ulaştık nihai olarak depremi beşte bir oranında izolatörün üst katmanına ulaşıyor. Konuta oturanlar sadece depremin beşte bir oranında hissedecek. Mesela bizim ülkemizde yaşanan 6 Şubat depreminde izolatörlü bir kişi depremi neredeyse hissetmeyecek noktada olurdu.” İfadelerini kullandı.

 

 MEHMET KUŞ: TABİRİ CAİZSE MİNİ BİR UYDU KENT KURUYORUZ

İçinde Eğitim alanları, yeşil alanlar, ibadethane ve sosyal alanların olacağını dile getiren Başkan Kuş,

“Öncelikle Eyyübiye Belediye Başkanı olduğum için Eyyübiye’de konut yapmak istedik. Malum Eyyübiye’mizin şöyle bir gerçeği var gece kondu gerçeği, Eyyübiye ilçemizin yüzde 73 ‘ü gecekondudan oluşuyor seçimlerden önce ve seçimlerden sonra Eyyübye’nin bu makus talihini yeneceğimize ve aşacağımıza dair Şanlıurfalı hemşerilerimize bir vadimiz ve bir sözümüz vardı.

 Biz Eyyübiye ilçemizi bu noktada dönüştürmeye geçen yıl itibariyle bu alanda konut üretelim düşüncesi içerisindeydik ve birçok firmamızı davet ettik ama en çok bu fikre sıcak bakan ve benimseyen ferdi kardeşimiz oldu. Konu üzerinde istişarede bulunduk deprem öncesinde fikrimiz farklıydı depremden sonra değiştirdik.

 Yönetim Kurulu Başkanımız Ferdi kardeşimiz sismik izolatöre yanaştığını ve öyle bir fikrin doğduğunu bizimle paylaştı bizde tabiki projeyi ve Eyyübiye’deki kardeşlerimizin güvenliğini önemsiyoruz. Sismik izolatörlerin Şanlıurfa’ya kazandırılmasında bir ilk yaptık bin konutlu sismik izolatörlü tabiri caizse mini bir uydu kent kurduk.

Bu projeyi Eyyübiye’ye kazandırılmasının mutluluğunu yaşarken diğer taraftan Paykent Yönetim Kurulu Başkanımız Ferdi kardeşimize şükranlarımı sunarım.” İfadelerini kullandı.

Paykent satış ofisinde düzenlenen küçük çaplı törene Başkan Kuş'un yanı sıra, Şanlıurfa Mimarlar Odası Başkanı Deniz Demir, Şanlıurfa İnşaat Mühendisleri Oda Başkanı Berat Mahsun Kaya ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. 

 

BİHA

Paykent'te ilk sismik izolatör montajı yapıldı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.