Hızlı tren müjdesinde yine Urfa’nın adı yok!

ÖZEL HABER | 3 yıllık yatırım programı hazırlıklarına ilişkin yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Genelgesi’nde ulaştırma yatırımlarının yol haritası da belli oldu. Ulaştırma alanında raylı sistem yatırımlarının öne çıktığı programa göre hızlı tren müjdesinde yine Urfa’nın adı geçmiyor. Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep hattına öncelik verilecek.

Hızlı tren müjdesinde yine Urfa’nın adı yok!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2024-2026 Dönemi Yatırım Programı hazırlıklarına ilişkin Cumhurbaşkanlığı Genelgesi geçen cuma Resmi Gazete’de yayımlanmıştı.

Gazete İpekyol’un Cumhurbaşkanlığı Genelgesi’nden yaptığı derlemeye göre, ulaştırma yatırımlarının 3 yıllık yol haritası da belirlendi.

 

Söz konusu 3 yıllık dönemde ulaştırma alanında demiryolu yatırımları ön plana çıkıyor.

 

URFA’YA HIZLI TREN MÜJDESİ YİNE YOK

Raylı sistem planlamaları arasında Şanlıurfa’nın gündeminde yer alan hızlı trenle ilgili bir planlama yok.

 

2024-2026 yılları arasında hızlı tren projelerinden Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep hattına öncelik verilecek.

 

Ayrıca Ankara-Afyonkarahisar-İzmir, Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli, Halkalı- Kapıkule hatları da yatırım yapılacak diğer noktalar.

 

Cumhurbaşkanlığı Genelgesi’nde yer alan ifadeler şöyle:

 

“Ulaştırma/Demiryolu sektörü: Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep, Ankara-Afyonkarahisar-İzmir, Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli, Halkalı-Kapıkule projeleri ile ikinci hat yapımlarına, sinyalizasyon ve elektrifikasyon yatırımlarına ve önemli yük merkezlerine iltisak hattı yapımı, hat kapasitesi ve verimliliğini artıracak projeler ile raylı sistem araçlarının yerli üretimine öncelik verilecektir.”

 

Mersin–Adana–Osmaniye–Gaziantep Hızlı Tren Hattının ihalesi temmuz 2020’de yapılmıştı. Şanlıurfa’nın yer almadığı hızlı tren projesi için milletvekilleri, bakanların da aralarında bulunduğu yetkililerle defalarca görüşmüştü. Şanlıurfalıların bir umut beklediği hızlı tren projesinin 2026 yılına kadarki planlamada dahi olmadığı anlaşılmış oldu. 

Hızlı tren müjdesinde yine Urfa’nın adı yok!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.