Urfa’da Mevlid-i Nebi Haftası etkinliklerle kutlanacak

Şanlıurfa İl Müftüsü Ramazan Tolan, basın mensuplarıyla bir araya gelerek, Şanlıurfa’da ve ilçelerinde Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle yapılacak faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Urfa’da Mevlid-i Nebi Haftası etkinliklerle kutlanacak

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa İl Müftüsü Ramazan Tolan, 2023 Yılı Mevlid-i Nebi, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla müftülük binasında, basın mensuplarıyla bir araya gelerek açıklamalarda bulundu.

Bu  yıl Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın birlikte kutlanmasına karar verildiğini belirten Tolan, bu senenin konusunun ise ‘Peygamberimiz, İman ve İstikamet” olarak belirlendiğini söyledi.

Tolan, “Gerçekleştirilecek etkinliklerle Peygamberimizi daha yakından tanımaya, anlamaya, bilhassa O’nun irşat, tebliğ ve davet yöntemini yeniden hatırlayıp hayatımıza taşımaya gayret edeceğiz.” İfadesini kullandı.

 

TOLAN: 13 İLÇEDE PROGRAMLAR GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Şanlıurfa İl Müftülüğü olarak, kentte yapılacak programlar hakkında bilgi veren Müftü Tolan, şunları kaydetti:

“Bütün ülkemizde olduğu gibi Şanlıurfa’da da il müftülüğü olarak, Mevlid-i Nebi, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla yapacağımız etkinlikler var. Yaklaşık 30-40 tane etkinlik yapılacak. Bunun en önemlisi yarın akşam Mevlid Kandili dolayısıyla tüm camilerimizde Mevlid ve hatim programları olacak. 13 ilçemizde Kuran-ı Kerim ziyafeti programı yapacağız. Ayın 28’inde Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda saat 16.00 gibi konferansımız olacak. Konferansa Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan İşlemez hocamızı davet etmişiz, konferans verecek.  Bir de 29 Eylül Cuma günü sabah namazında Sanayi Camii’nde kılacağız. Namaz sonrası Haliliye Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği tirit ikramı olacak. Her ilçe müftülüğümüzün bu dair kendi programları olacak. Tüm vatandaşlarımızı programlarımıza bekliyoruz.”

BİHA

Urfa’da Mevlid-i Nebi Haftası etkinliklerle kutlanacak

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.