Basın kartı kullananlar dikkat! 81 ilde geçerli

Basın kartı alan gazeteciler, 81 ilde artık bankalarda ve diğer kurumlarda kimlik olarak basın kartlarını gösterebilecek. Basın kartı, gazetecilere daha fazla imkan ve kolaylık sunacak.

Basın kartı kullananlar dikkat! 81 ilde geçerli

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, bazı kamu kurumları ve bankaların basın kartını resmi kimlik olarak tanımaması üzerine bu sorunu gidermek için kamu kurumları ve bankalara basın kartının resmi kimlik olduğunu hatırlatan bir yazı gönderdi.

Yazıda, basın kartına sahip gazetecilerin her türlü işlemde basın kartının geçerli bir kimlik olarak kullanılması gerektiği belirtildi. Bu sayede, basın kartına sahip vatandaşların yaşadığı sıkıntılar ortadan kaldırılmak ve işlemleri kolaylaştırmak hedeflendi.

BASIN KARTI KİMLİK BELGESİ YERİNE GEÇER Mİ?

5187 Sayılı Basın Kanunu’nda 13 Ekim 2022 tarihinde yapılan değişiklikle, kanuna “basın kartının resmi nitelikte bir kimlik belgesi” olduğu hüküm olarak eklendiği hatırlatılırken, yazıda şöyle denildi:

"Suç Gelirlerinin ve Aklanmasının ve Terörün Finansmanının Önlenmesine Dair Tedbirler Hakkında Yönetmelik’in gerçek kişilerde kimlik tespiti başlıklı 6’ncı maddesinde de ‘T.C. kimlik numarası ve kimlik belgesinin türü ve numarasına ilişkin bilgilerin doğruluğu; (a) Türk uyruklular için T.C. nüfus cüzdanı, T.C. sürücü belgesi veya pasaport ile üzerinde T.C. kimlik numarası bulunan ve özel kanunlarında resmi kimlik hükmünde olduğu açıkça belirtilen kimlik belgeleri üzerinden teyit edilir.’ hükmü bulunmaktadır.

Bu çerçevede, söz konusu kanun ve yönetmelikte yer alan hükümler doğrultusunda, üzerinde T.C. kimlik numarası ile soğuk mühür bulunan basın kartlarının, kimlik tespiti süreçlerinde resmi kimlik belgesi olarak kullanılmasına olanak sağlanmıştır. Bu nedenle basın kartına sahip vatandaşların, bankacılık işlemleri de dahil olmak üzere yapacakları her türlü iş ve işlemde basın kartının geçerli bir kimlik belgesi olarak tanınması konusunda İzmir’de bulunan kamu kurumları ve bankaların İzmir Bölge Müdürlüklerine konuyla ilgili bir yazı yazılmıştır."

 

Basın kartı kullananlar dikkat! 81 ilde geçerli

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.