Abdullah Bin Mesud Kuran Kursu’nun temeli atıldı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Abdullah Bin Mesud Kuran Kursu’nun temel atma törenine katıldı. Başkan Beyazgül, hayırlı bir işin başlangıcında olduklarını söyledi.

Abdullah Bin Mesud Kuran Kursu’nun temeli atıldı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

 

Şanlıurfa'yı 'Kuran'ın ışığı' aydınlatacakDağeteği Mahallesi Yeşil Urfa mevkiinde Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsisi yapılarak Haliliye İlçe Müftülüğüne devredilen Abdullah Bin Mesud Kuran kursunun temeli okunan dualarla atıldı.

Dağeteği Mahallesinde düzenlenen temel atma törenine Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç, Dr. Burhan İşliyen, İl Müftüsü Ramazan Tolan, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Kaçar, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Ali İhsan Delioğlu, Haliliye Kaymakamı Serap Özmen Çetin, İlçe Belediye Başkanları, meclis üyeleri ile mahalle sakinleri katıldı.

2 bloktan oluşan 7 bin metrekare alan üzerine 04-06 yaş arası çocuklar için 100 kişilik Kuran kursu, 200 kişilik kütüphane, yemekhane, etüd ve çok amaçlı salonlar, lojman ve oyun alanlarının yer aldığı Abdullah Bin Mesud Kuran Kursu’nun temeli okunan dualarla atıldı.

Dini değerlerin yaşatılması için Kuran kurslarının önemine değinen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, ‘’Hayırlı bir işin başlangıcındayız. Kuran kursumuzun bir an önce faaliyete geçmesi gerekir. Çocuklarımız burada eğitime, derse başladığı zaman fırsatı kaçırmamış oluyorlar. Buralar ilim, irfan yuvasıdır. Abdullah Bin Mesud Kuran Kursu Şanlıurfa’mıza çok yakışacak. 04-06 yaş arası öğrencilerimizin bulunduğu, müftülüğümüzün açtığı bir mekana gitmiştik. Gerçekten çocuklarımız orada çok mutluydu. Bütün kurumlarımızla dostane bir çalışma yürütüyoruz. Şanlıurfa’nın buna çok ihtiyacı var. Yılda 60 bin çocuğumuz oluyor. Bu çocuklarımızın geleceği, maddi ve manevi değerlerle güçlenmiş olması çok önemlidir. Çocuklarımızın değerlerini bilmeleri, kültürümüz ve inancımıza ilişkin değerlerimizi bilmesi ve bunları yaşaması çok önemlidir. Günümüzde bu daha da çok önemli olmuştur’’ dedi.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç, Dr. Burhan İşliyen ile Şanlıurfa İl Müftüsü Ramazan Tolan, ise kurs inşaatında emeği geçenlere teşekkür etti.

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Kaçar ise İslam’ın doğru anlaşılması günümüz yüz yılının doğru okumak açısından son derece önemli bir kavram olduğunu söyledi.

Haliliye Kaymakamı Serap Özmen Çetin, ise birçok sosyal donatının yer aldığı Kuran Kursunun hayırlı olmasını diledi.

Abdullah Bin Mesud Kuran Kursu’nun temeli atıldı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.