Eczacılar Suriyelilere ilaç vermeye devam edecek

Şanlıurfa Eczacı Odası, daha önce Göç İdaresi Başkanlığı tarafından parası ödenmediği için durdurma kararı aldıkları Suriyelilere ilaç satışını sürdüreceklerini duyurdu.

Eczacılar Suriyelilere ilaç vermeye devam edecek

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa Eczacı Odası, Suriyelilere satılan ilaçların parasının Göç İdaresi Başkanlığı tarafından kendilerine ödenmediği gerekçesiyle 1 Ekim itibarıyla Suriyelilere ilaç satışını durdurma kararı almıştı. 

Odadan yapılan açıklamada, alınan karar sonrası nisan ve mayısa ilişkin reçetelerin hemen ödendiği, hazirana ilişkin reçete bedellerinin de ekimin ilk haftasında ödeneceğinin kendilerine bildirildiği kaydedildi. 

Ödemelerin hızlandırılması sonrası Suriyelilere ilaç verilmeye devam edileceği ifade edilen açıklamada, şunlar dile getirildi:

“Süreçte ödemelerin hızlandırılması ve meslektaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi hususunda çaba sarf eden tüm kamu kurumlarımıza teşekkür ediyoruz. Bu gelişmeler doğrultusunda taşıdığımız sorumluluk ve mesleki sağduyu gereğince meslektaşlarımız şimdilik reçete karşılamaya devam edeceklerdir.

Öte yandan mevcut Göç İdaresi protokolünün güncel ihtiyaçları karşılamaktan ve sorunları çözmekten uzak olduğunu; protokol güncellenmediği sürece ödeme süreleri başta olmak üzere sorunların kalıcı olarak çözüme kavuşamayacağını ifade etmek istiyoruz”.

Eczacılar Suriyelilere ilaç vermeye devam edecek

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.