Uzmanlardan Urfalılara son uyarı: Gördüğünüzde arkanıza bakmadan kaçın...

Yaz aylarının sona ermesine rağmen Urfa'da yılanlar görülmeye devam ediyor.  Uzmanlar, vatandaşların özellikle Urfa yöresinde yetişen Kral Kobra'ya karşı dikkatli olması konusunda uyardı. Yılanları gördüğünüzde arkanıza bakmadan kaçın...

Uzmanlardan Urfalılara son uyarı: Gördüğünüzde arkanıza bakmadan kaçın...

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yaz aylarının sona gelmesiyle yılanlar yuvalarına girmeye başladı ancak artan sıcaklıklar yılanları tekrardan yuvalarından çıkarmaya başladı.  Tek ısırığıyla koca bir fili bile öldürebilen kral kobra türü tüm dünyaya korku salmaya devam ediyor. Dünyanın en zehirli yılanı için uzmanlar Şanlıurfalıları uyardı.

El Nino hava sistemi ile birlikte sıcaklıklar normallerin üstüne çıkmış bu da yılanların dört bir tarafa yayılmasına neden olmuştu. Yılanlar zaman zaman insanlara saldırmıştı. Vatandaşlar uzmanların uyarılarına dikkatle takip ederken beklenen haber geldi.

Yılan uzmanları Güneydoğu Anadolu bölgesindeki illerimiz Gaziantep, Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman Adıyaman ve Siirt'e yönelik yeni bir uyarıda bulundu. Yılanların son dansı başladı.

Hava sıcaklıkların düşmesiyle birlikte yılanlar yiyecek bulmada işleri zorlaşacak. Yemek yiyemeyen yılanlar yuvalarına girmek zorunda kalacak ve metabolizmaları yavaşlayacak. İşte bu nedenle daha az saldırgan duruma gelecekler. O yüzden artık yılanlar hakkında son kez kırmızı bir uyarı yapıldı.

Uzmanlar, Şanlıurfa'da yaşayanların yılanlar konusunda son kez dikkatli olması gerektiğini söyledi.

KRAL KOBRAYA DİKKAT

Dünyanın karşısında tir tir titrediği tek yılan türü olan kral kobra adeta düşmanlara korku salıyor. Genelde dağlık ve tarlalarda görülen bu yılanlar tüm insanların en korkulu canavarı olarak biliniyor. Ülkemizde de görülen bu yılan türü oldukça güçlü zehre sahiptir ve aynı zamanda Türkiye'de bulunan tek kobra türü olarak biliniyor.

DÜNYANIN EN ZEHİRLİ YILANI

Dünyanın en zehirli yılan türü olan Kral Kobra Şanlıurfa'da görüldü. Bu tehlikeli yılan yerel halk arasında "çöl kobra" olarak da biliniyor ve genellikle Şanlıurfa'nın dağlık bölgelerinde gizlenmeyi tercih ediyor.

Uzmanlardan Urfalılara son uyarı: Gördüğünüzde arkanıza bakmadan kaçın...

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.