Urfa’da ürperten görüntülere ilişkin Meclis’e çifte önerge verildi

Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, Haliliye’de bir dergahta küçük yaştaki çocuklara zikir esnasında şiş batırıldığına ilişkin görüntülerin ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Urfa’da ürperten görüntülere ilişkin Meclis’e çifte önerge verildi

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa’da Rufai tarikatına mensup olduğu ileri sürülen dergahta, küçük yaştaki çocukların karınlarına şiş sokulma görüntüleri tepki çekmişti. Görüntülerin çocukları olumsuz etkilediğini belirten vatandaşlar yasal işlem yapılmasını isterken Şanlıurfa Barosu suç duyurusunda bulunmuştu.

Yeşil Sol Parti Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan da konuyu Meclis’e taşıdı. 

Ömer Öcalan, dergahta çekilen görüntülere ilişkin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. 

Ömer Öcalan, Bakan Özdemir’e  şu soruları yöneltti:

“-Urfa ilinde RUFAİ tarikatına benzer tarikatlara ait tekkelerde resmi yadagayrıresmi kaç çocuk bulunmaktadır? 

-Basına yansıyan yaşları 4-10 arasında değişen çocukların karınlarının zikir sırasında şişlenmesi ile ilgili görüntülerin yaşandığı tekkede kaç çocuk devlet koruması altına alınmıştır? Adı geçen tekkede toplam kaç çocuk bulunmaktadır? Görüntülere yansımayan ancak tekkede bulunan diğer çocukların güvenliği için bakanlığınızca ne gibi tedbirler alınmaktadır? 

-Tarikatlara bağlı tekkelerde çocuklara yönelik şiddet, ihmal ve istismar vakalarının önlenmesine yönelik bakanlığınızın yürüttüğü herhangi bir çalışma var mıdır? Varsa nelerdir? - Milletvekili bulunduğum Urfa ili başta olmak üzere birçok ilde tarikatlara bağlı tekkelerde çocuk mürit sayısının artmakta olduğu ve bazı çocukların okul yerine tekke-dergahlara gittiği doğru mudur? 

- Son zamanlarda çocukların bu gibi yapılarda şiddet ve istismara maruz kaldığına dairbasına yansıyan pek çok vaka ve iddia mevcuttur. Bakanlığınızcatekke-dergahlarda çocukların maruz kaldığı halk ihlallerine karşı denge-denetim mekanizması işletilmekte midir? Bu kapsamda ne gibi çalışmalar yapılmaktadır?”

Ömer Öcalan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya da şu soruları yönelti:

“-Urfa ilinde RUFAİ tarikatina benzer kaç tarikat bulunmaktadır? Adı geçen tekke gibi resmi yadagayriresmi kaç dergah-tekke bulunmaktadır? 

-Tarikatlara bağlı  tekkelerin işleyişleri bakanlığınız tarafından denetlenmekte midir? Ne şekilde denetlenmektedir? 

-Basına yansıyan yaşları 4-10 arasında değişen çocukların karınlarının zikir sırasında şişlenmesi ile ilgili görüntülerin ardından bakanlığınız tarafından bir soruşturma başlatılmış mıdır? 

-Milletvekili bulunduğum Urfa ili başta olmak üzere birçok ilde tarikatlara bağlı tekke sayılarının artmakta olduğu doğru mudur? Bu artış kontrollü müdür? Nasıl bir planlama yürütülmektedir?”.

Urfa’da ürperten görüntülere ilişkin Meclis’e çifte önerge verildi

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.