Ceza, harç ve ek MTV’ye zam geldi mi?

Ceza, harç ve ek MTV‘ye zam geldi iddiasına Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından açıklama geldi. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi haberlerin yalan olduğunu açıkladı.

Ceza, harç ve ek MTV’ye zam geldi mi?

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bugün bazı basın yayın organlarında yer alan  "Yeniden Değerleme Oranı belli oldu. Tüm vergi, ceza, harç ve ek MTV'ye ara zam geldi” iddialarına ilişkin açıklama yaptı. 

Her yılın kasım ayında Resmi Gazete aracılığıyla ilan edilen yeniden değerleme oranının 1 Ocak itibarıyla yürürlüğe girdiği hatırlatılan açıklamada, yeniden değerleme oranının şimdiden belirlenmesi ve duyurulmasının yasal olarak mümkün olmadığı belirtildi.

İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Bazı basın yayın organlarında yer alan ‘Yeniden Değerleme Oranı belli oldu. Tüm vergi, ceza, harç ve ek MTV’ye ara zam geldi.’ iddiası doğru değildir… Bahse konu haberlerde yer alan Gelir İdaresi Başkanlığı sirküleri ile 2023 yılı üçüncü geçici vergi döneminde, kurumlar vergisi mükelleflerine uygulanan indirim ve istisna uygulamasında yeniden değerleme oranının yüzde 34,80 olarak tespit edildiği hususunda kamuoyu bilgilendirilmiştir”.

Ceza, harç ve ek MTV’ye zam geldi mi?

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.