Kan davasının eşiğindeydiler! Barış sağlandı

Birecik’te, iki ay önce arkadaşını silahla vurarak öldüren şahıs tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Yaşanan bu cinayetin kan davasına dönüşmemesi için Birecik Kaymakamı, kanaat önderleri ve ilçe jandarma karakol komutanı iki aileyi barış yemeğinde bir araya getirdi.

Kan davasının eşiğindeydiler!  Barış sağlandı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Olay, Şanlıurfa’nın Birecik ilçesine bağlı, kırsal Diktepe Mahallesinde 22 Ağustos tarihinde meydana geldi.

Yaşanan olayda, İdris Kaya, arkadaşı Süleyman Ş. tarafından silahla vurularak öldürüldü. Cinayetin ardından başlatılan soruşturmada, Süleyman Ş. gözaltına alındı. Uyuşturucu madde etkisinde olduğu gerekçesiyle arkadaşını neden öldürdüğünü hatırlamadığını söyleyen Süleyman Ş. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Cinayetin kan davasına dönüşmemesi için Birecik Kaymakamı Ramazan Cankaloğlu, İlçe Jandarma Karakol Komutanı Başçavuş Ertan Uzer, kanaat önderleri Alkan Kayabaşı ve Bekir Karayılan, her iki ailenin büyükleriyle görüşerek bir araya gelmeleri sağlandı. 

Bir düğün salonunda bir araya gelen taraflar, dualar eşliğinde el sıkışıp barış yemini etti. Salondaki kalabalığa seslenen Birecik Kaymakamı Ramazan Cankaloğlu, "Bu güzel günde bir arada bulunuyoruz. Barışa vesile olanlardan Allah razı olsun" dedi.

Kan davasının eşiğindeydiler! Barış sağlandı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.