Şanlıurfa'da meydan tartışması hiç bitmeyecek gibi!

Şanlıurfa'da yapılan meydanlarla ilgili tartışmaların sonu gelmiyor. Meydanlar kimi zaman isimleriyle kimi zaman da görüntüleriyle tartışma konusu olmaya devam ediyor. Son olarak Urfa Çalışma Grubu da Topçu Meydanı ile ilgili öneride bulundu.

Şanlıurfa'da meydan tartışması hiç bitmeyecek gibi!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa'da Fakıbaba döneminde dönemin Bakanı ve Urfa milletvekili Faruk Çelik'in girişimi ile kamu kurum binaları yıkılarak altı otopark üstü meydan yapılan alana daha sonraki başkan Nihat Çiftçi döneminde saksılarda ağaç konulmuştu. Celalettin Güvenç'in başkanlığı döneminde ise sivil toplum kuruluşlarının önerisi ile Rabia Meydanı adı verilmişti. O günden bu yana ne isim tartışması ne de yeşil alan tartışması bir türlü bitmedi. Hem saksıda ağaç dalga konusu oldu hem o bölgenin adı Topçu Meydanı olduğu halde o günkü konjonktürde Mısır'daki direnişi temsilen Rabia adı verilmesi gündemden düşmedi.

Bugün Urfa Çalışma Grubu, yeni bir öneri ile yine meydanı gündeme getirdi. 

Urfa Çalışma Grubu, “Topçu Meydanı otoparkı ilgili Belediyece satınalma veya kiralama yöntemi ile kamulaştırılmalı. Parklanma ücreti minimize edilerek daha aktif kullanılması sağlanmalı. Bahçelievlerde ki otopark sorunu kısmen giderilmeli” paylaşımında bulundu. 

İRONİ İÇEREN PAYLAŞIM 

Nusret Tavas da sosyal medya hesabından ironi içerikli bir paylaşım yaptı.

Tavas paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“#Urfa 'nın #Fekirbabosu 'nun eseri ! Kocaman bir meydanı bir birinden koparıp, yapmış olduğu merdivenli platform meydan #SuriMeydan pardon #RebiheMeydan pardon bunlar asimilasyona uğratılmış isimler #TopçuMeydanı eseh ismi. 

Duydum ki Urfayı eskiten siyasetçiler yeniden adaylık turları atıyorlarmış. Bu memleket önünü göremiyor; bari sizlerde ayrıca bir set olmayın emekliliğinizin tadını çıkarın”.

Şanlıurfa'da meydan tartışması hiç bitmeyecek gibi!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.