Said-i Nursi’nin kemiklerinin Urfa’ya getirilmesini talep etti

Medya Yazarları Derneği Onursal Başkanı Abdulkadir İkbal, Bediüzzaman Said Nursi'nin kayıp mezarının bulunması için çağrısını yineledi. Valiliği müracaat eden İkbal, Said Nursi’in ilk defnedildiği yere “Mezarı burada, cesedi nerede?” yazılı pankart asılmasına izin verilmesini istedi.

Said-i Nursi’nin kemiklerinin Urfa’ya getirilmesini talep etti

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bediüzzaman Said-i Nursi, 23 Mart 1960 tarihinde hayatını kaybettiği Urfa’da defnedildi.

Dergâh Camii olarak bilinen Mevlid-i Halil Camii’nin avlusunda defnedilen Nursi’nin naaşı, 12 Temmuz 1960’ta dönemin hükümeti tarafından mezarından çıkarılarak bilinmeyen bir yere götürüldü.

Urfa’da aralarında STK temsilcileri, hukukçu ve yazarların bulunduğu birçok kesim, Bediüzzaman Said Nursi’nin kemiklerinin yeninde Urfa’ya getirilerek defnedilmesini istiyor.

Said Nursi’nin mezarının Urfa’ya getirilmesini talep edenlerden biri de Medya Yazarları Derneği Onursal Başkanı Abdulkadir İkbal.

Şanlıurfa Valiliği’ne müracaat eden İkbal, Said Nursi’in ilk defnedildiği yere “Mezarı burada, cesedi nerede?” yazılı pankart asılmasına izin verilmesini istedi. 

63 yıldır devam eden haksızlığın giderilmesini istediklerini belirten İkbal, “Said Nursi hazretleri vefatı anında Urfa'yı arzu etmiş ve burada vefat etmiştir. Onun için onun hukukunu savunmak tüm Urfalıların vazgeçilmez görevidir. Bu mazlumun da askeri cunta tarafından mezarından çıkarılan cesedi nerede ise bulunup, asıl mezarı olan Urfa dergah camindeki mezarına iadesi gerekir. Hukuksuzluğun zamanı yoktur ve yapılan bu zulmün telafisi için vicdanı olan her kesin talebi olmalıdır” ifadelerini kullandı. 

 

Said-i Nursi’nin kemiklerinin Urfa’ya getirilmesini talep etti

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.