DEDAŞ’a trafo hibe eden site sakinleri mağduriyetten şikayetçi

Şanlıurfa’da, vatandaştan hibe aldığı trafoyu yeni abonelere enerji sağlamak için kullandığı iddia edilen DEDAŞ, Basın Sitesi sakinlerinin tepkisini çekti. Her gün gece gündüz fark etmeksizin saatlerce elektriksiz kaldıklarını belirten site sakinleri, özellikle üst katlarda oturan yaşlıların büyük bir mağduriyet yaşadıklarını dile getirdi.

DEDAŞ’a trafo hibe eden site sakinleri mağduriyetten şikayetçi

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa’da, Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) ile bu kez Basın Sitesi sakinleri sorun yaşıyor.

İddiaya göre, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılan sitedeki trafoyu DEDAŞ, konut başı kurulu gücü hesaplayıp ‘yetersizdir’ diyerek yıllarca kabul etmedi. Daha sonra yüklenici firma ile anlaşan dağıtım şirketi, bu kez trafoyu hibe olarak kabul etti.

DEDAŞ'ın, Basın Sitesi’nde hibe edilen trafoyu site dışındaki yeni abonelere enerji sağlamak için kullandığı iddiası site sakinleri ile kurumu karşı karşıya getirdi.

Yaklaşık 250 konutluk kapasitesi bulunan trafodan site dışındaki binalara enerji hattı çektiği ileri sürülen DEDAŞ, Basın Sitesi sakinlerinin tepkisini çekti.

DEDAŞ’ın hibe edilen trafoyu site dışındaki yeni abonelere enerji sağlamak için kullandığını ileri süren site sakinleri, gece gündüz fark etmeksizin elektriksiz kalıp saatlerce mağdur olduklarını belirtiyor.

TOPRAK: GECE GÜNDÜZ SAATLERCE ELEKTRİKSİZ KALIYORUZ

Basın Sitesi Yöneticisi Abdullah Toprak, DEDAŞ’ın kendilerini mağdur ettiğini vurgulayarak, şunları söyledi:

“Dicle Elektrik A.Ş'nin, yeni yapılan konutlara enerji sağlamak için yeni yatırım yapmak yerine, eski, hibe yoluyla vatandaştan edindiği trafoyu kullanmıştır. Site dışında yeni yapılan başka binalara sitemiz içersindeki trafo'dan hat çektiklerinden bu yana her gün mutlaka gündüz ve gece elektrikler gidiyor ve saatlerce elektriksiz kalıyoruz. Hangi devirde yaşıyoruz. Türkiye'nin Yüzüncü yılında Dicle Elektrik, önce bizim elektriğimizi düzenli sağlasın.”

VALİ VE MİLLETVEKİLLERİNE ÇAĞRI

Ayrıca DEDAŞ’ın TOKİ Basın Sitesinde hibe edilen trafodan tüm mahalleye elektrik sağlayamayacağını ileri süren Toprak, “Böyle keyfi bir tutumla tüm site sakinleri mağdur olup, elektriksiz bırakılmıştır. Buradan başta Sayın Valimiz Hasan Şıldak olmak üzere, tüm milletvekillerimizi ve tüm siyasi parti temsilcilerimizi bu DEDAŞ'ın tutumuna dur demeye davet ediyoruz" dedi.

“YAŞLI İNSANLAR NASIL 9. KATA İNİP ÇIKSIN?”

Abdullah Toprak, DEDAŞ yetkililerine daha önce de trafonun 250 haneye göre kurulduğunu, bu trafodan başka bir yere enerji dağıtımı yapıldığında kendilerinin mağdur olacağını ilettiklerini belirterek, “Bizlere kesinlikle hiçbir sıkıntı olmaz, olursa bile biz trafoyu büyütüp, güçlendirme yaparız dediler ama ne yazık ki hiçte öyle olmadı. Olmadığı için de her gün mutlaka sabah, akşam elektrikler gidiyor. Site sakinlerinden yaşlı insanlar 5'inci, 6'ncı, 7'nci 8'inci ve 9'uncu kata nasıl çıkıp, insinler? Hastalar var, rahatsız olanlar var” diye tepkisini dile getirdi. 

DEDAŞ’a trafo hibe eden site sakinleri mağduriyetten şikayetçi

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.