"Bıçak kemiğe dayanmış, sabır taşı çatlamıştır"

İsrail'in, Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesi'ne düzenlediği ve yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği saldırıya tepkiler çığ gibi büyürken bir tepki de Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun’dan geldi. Coşkun,”2 milyar Müslüman ayağa kalkmalıdır. Açık ve net söylüyoruz. Bıçak kemiğe dayanmış, sabır taşı çatlamıştır.” dedi.

"Bıçak kemiğe dayanmış, sabır taşı çatlamıştır"

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gazze Sağlık Bakanlığı, İsrail güçlerinin el-Ehli Baptist Hastanesi'ne hava saldırısında en az 500 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Saldırı dünyayı ayağa kaldırdı.

Türkiye’den de saldırı sonrası art arda açıklamalar ve tepkiler geldi. 

Saldırıya bir tepki de Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) ve Eğitimciler Birliği Sendikası (  Eğitim-Bir-Sen)    Şanlıurfa İl  Başkanı İbrahim Coşkun’dan geldi.

COŞKUN: FİLİSTİN HALKININ YANINDA, İŞGALİN KARŞISINDAYIZ

Coşkun, “Filistin halkının yanında, işgalin karşısındayız” ifadelerinin yer aldığı bir açıklama yaptı ve saldırıyı kınadı.

“On bir gündür tarihinin en büyük yıkım ve soykırımlarından birine şahit oluyoruz.” diyen Coşkun şunları kaydetti: 

“Gazze’de gözlerimizin önünde katliamlar yapılıyor. Bebeklerin, çocukların parçalanmış bedenleri yüreğimizi yakıyor.Bütün dünya on bir gündür Siyonist İsrail’in hukuk tanımaz ve had bilmez zulmüne karşı sessiz kalıyor. Bu sessizlik artık katil İsrail’e ikrar mahiyetinde bir desteğe dönüşüyor ve gün geçtikçe zulmünün şiddetini arttırmasına neden oluyor. ABD’nin başını çektiği İsrail destekçisi Batılı ülkelerbu vahşet karşısında da ikircikli açıklamalar yapmış, Siyonistleri kınamaktan imtina etmiş, saldırının faili hakkında saptırıcı açıklamalar yapmıştır. Üstelik ABD, soykırımda kullanılan silahları İsrail’e göndermeye devam edeceklerini utanmazca beyan etmiştir. Soykırımcı devlet kendisine verilen şartsız ve kayıtsız desteği fırsata dönüştürmüş vedün gece bütün dünyanın dehşet verici bir öfkeyle izlediği hastane saldırısını hem de açıkça bir katliam amaçlayarak en yıkıcı füzelerle gerçekleştirmiştir. “

2 MİLYAR MÜSLÜMAN AYAĞA KALKMALIDIR

Dünyanın farklı ülkelerinde Filistin’e destek veren milyonları İsrail’in vahşetine karşı tepki göstermeye ve dayanışmaya eden Coşkun, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“2 milyar Müslüman ayağa kalkmalıdır. Açık ve net söylüyoruz. Bıçak kemiğe dayanmış, sabır taşı çatlamıştır. Siyonist İsrail döktüğü kanda boğulmalıdır, boğulacaktır. Ama bugün ama yarın! Fethi Mübin yakındır inşallah. Allah’ın izniyle Filistin’in özgürlüğü artık sadece zaman meselesidir. Gün kardeşlerimizle dayanışma günüdür. Gün meydanları doldurma, Filistinli kardeşlerimizin sesi olma günüdür. Bu vesileyle;  kardeş Filistin halkının işgale karşı direnişini selamlıyor,  dünyanın farklı ülkelerinde Filistin’e destek veren milyonları İsrail’in vahşetine karşı tepki göstermeye ve dayanışmaya davet ediyoruz. Mazlum kardeşlerimizin yanında olduğumuzu bir kez daha haykırıyor, Şehitlerimize rahmet, yaralılarımıza şifa diliyor, ‘La galibe illallah’ diyerek, yaşasın Kudüs,  yaşasın Filistin Direnişi! yaşasın başkenti Kudüs olan Bağımsız Filistin Devleti, kahrolsun Soykırımcı Emperyalizm! kahrolsun Siyonist Terör Devleti! …”

 

                                                                         

 

"Bıçak kemiğe dayanmış, sabır taşı çatlamıştır"

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.