Şanlıurfa’da Gazze için de birlik yok!

Dünyanın dört bir yanında İsrail’in Gazze’ye yönelik katliamları kınanırken zaman zaman Şanlıurfa’da da protestolar düzenlendi. Dünyada en büyük protestoların ise Cuma günü düzenlenmesi bekleniyor. Ancak birçok konuda bir araya gelmeyi başaramayan Şanlıurfa STK’ları Gazze için de birlik sağlayıp tek ses olmayı başaramayacak. Haftanın başında Cuma günü Dergah önünde toplanma çağrısı Köklü Değişim’den geldi. Ardından Şanlıurfa İHH ise Eyyüp Peygamber Camii’nde toplanma çağrısı yaptı.

5

Gazze’de El Ehli Hastanesi’ne düzenlenen ve yüzlerce kişinin ölmesine yol açan saldırı Türkiye’nin çok sayıdaki şehrinde protesto edildi. Dünyada en büyük protestoların ise Cuma günü düzenlenmesi bekleniyor.

Şanlıurfa’da da  birçok Sivil toplum kuruluşları da İsrail’i protesto etmeye hazırlanıyor.

Ancak birçok konuda bir araya gelmeyi başaramayan Şanlıurfa STK’ları Gazze için de birlik sağlayıp tek ses olmayı başaramayacak.

Haftanın başında Cuma günü Dergah önünde toplanma çağrısı Köklü Değişim Dergisi Şanlıurfa Temsilciliği’nden gelmişti. 

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği  Şanlıurfa Şubesi’nden de bir toplanma çağrısı geldi. Dernekten yapılan açıklamayla, cuma günü  Eyyüp Peygamber Camii’nde toplanma çağrısı yapıldı.

ŞANLIURFA STK'LAR BİR ARAYA GELİP ORTAK PROTESTO DÜZENLEYEMEYECEK

Şanlıurfa'da birçok konuda bir araya gelmeyi başaramayan STK'lar, Gazze için de birlik sağlayıp ortak protesto düzenleyemeyecek. Bu nedenle, cuma günü Şanlıurfa'da Gazze için iki ayrı protesto düzenlenecek.