Şanlıurfalıların ilgisini çekecek haber!

Türkiye'nin en büyük silah üreticileri arasında yer alan CANİK firmasından Cumhuriyetin 100. yılına özel bir seri geldi. Bu tabancadan sadece 1923 tane var. İşte detaylar...

Şanlıurfalıların ilgisini çekecek haber!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin yerli ve milli savunma sanayi hamleleri arasında hiç şüphesiz silah üreticilerinin de yeri büyük. Bu üreticiler arasında yer alan CANİK, Sarsılmaz gibi markalar yerli ve milli piyade tüfekleri, Emniyet Teşkilatı tarafından kullanılan tabancaları üretiyor. CANİK firmasından ise Cumhuriyetin 100. yılı kapsamında 1923 adetlik özel bir seri geldi. İşte detaylar…

ÖZEL BOYAMA İLE SATIŞA ÇIKACAK

Emniyet Teşkilatı tarafından da kullanılan CANİK markasından Cumhuriyetin 100. yılı kapsamında yeni bir seri geldi. TP9 Elite Combat seri tabancaların sadece 1923 adetine yapılacak olan özel boyama ile satışa çıkacak olan bu yeni seri özel bir sertifika ve kutu ile geliyor. Boyamasında kırmızı ve beyaza yer verilen silah TP9 Elite Combat 1923 ismini taşıyor.

KABZASINDA NE YAZILI?

Silahın kabzasında bir tarafında 1923 diğer tarafında ise 2023 ibaresi yer alıyor. Silah en arkadan öne doğru beyaz, siyah ve kırmızı renkler ile boyanmış. Tamamen bu seriye özel beyaz kutu ile gelen tabancanın kutusunun her detayında 100. yıl vurgusu yapılmış. 

FİBER OPTİK NİŞANGAH

CANİK tarafından imzalı bir özel sertifika ile gelen tabancanın yalnızca 1923 adet üretildiği ve birer kopyasının daha olmadığı ısrarla belirtilmiş durumda. Silah hafifletilmiş bir gövdeye ve fiber optik nişangaha sahip. Askeri standartlara sahip olan silah hem Emniyet hem de Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından kullanılabiliyor. 9mm kalibreye sahip olan tabanca uzatılabilir şarjörleri de destekliyor.

Yerli ve milli olan bu ve buna benzer silahlar hem savunma sanayi hem de milli güvenlik için ciddi önem arz ediyorlar. CANİK tarafından üretilen M2 QCB isimli ağır makineli tüfek yerli ve milli zırhlı araçlarımızda askerimizin hizmetinde kullanılıyor. 

CANiK Genel Müdürü Cahit Utku Aral, Türkiye'nin, savunma sanayiindeki başarılarını globalde gururla sürdürdüğünü belirterek, "Türk bayrağımızı dünyanın dört bir kıtasına taşımaya devam ediyoruz. Bugün Türkiye, Amerika ve İngiltere’deki tesislerimizde, dünyadaki en büyüklerden biri olarak orta kalibre top ve silah sistemlerimizin ihracatını gerçekleştiriyoruz" ifadelerini kullandı.

“1923 ÜLKEMİZE ARMAĞAN OLSUN”

Aral şunları kaydetti: 

"Cumhuriyetimizin 100 yıllık yolculuğunda sürdürülen mücadeleler ve elde edilen başarılar, bizim bugünlere ulaşmamızın temelini oluşturuyor. Bu noktada 100 yılı temsil eden, Cumhuriyetimize saygı duruşu olarak gördüğümüz çok değerli bir koleksiyonu ülkemize armağan ettiğimiz için mutluyuz. 1923 adet üretilen TP9 Elite Combat 1923 ile Cumhuriyet sevdalısı bir şirket olarak mirasımızı gelecek nesillere aktarmayı sürdüreceğimizi bir kez daha vurguluyoruz”. 

Şanlıurfalıların ilgisini çekecek haber!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.