"Kim belediye başkanı olacak"tan önce okunacak yazı!

Siyasi kulisleri yakından takip etmeye hazır mısınız? Gazete İpekyol ve Ajans Urfa yerel seçimlerle ilgili kulis haberlerini hızlandırma çalışmalarına başladı. Gündemi sarsacak isimlerin yer aldığı haberleri yayınlamadan önce Mustafa Arısüt’ün geçen yerel seçimde yaşananları ele aldığı “Beyazgül nasıl başkan olmuştu?” yazısını okumanızda fayda var.

"Kim belediye başkanı olacak"tan önce okunacak yazı!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala


Yerel seçimlerin üzerinden 4,5 yılı aşkın bir süre geçti. 2024 yerel seçimlerine ise 150 gün gibi bir süre kaldı. Siyasi kulisler şimdiden hareketlenmeye başladı. Aday adayı olan veya olmadan çalışanların isimleri, peş peşe başta sosyal medya olmak üzere çeşitli platformlarda gündeme geliyor. Siyaseti en çok seven illerden biri olan Şanlıurfa’da herkes kendi çapında iddialar, algılar ve olgularla çalışıyor. AK Parti’den Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi başkan adaylığı için mevcut başkan Zeynel Abidin Beyazgül’ün yanı sıra Abdulkerim Gök, Mahmut Kaçar, Mehmet Canpolat gibi isimler sıkça dolaşan isimlerden. Uğur Büyükhatipoğlu ve Nihat Çiftçi gibi isimler de AK Parti’de bu yarışa katılmak isteyenlerden. Bir de M. Kasım Gülpınar gibi siyasiler var Canpolat ve Kaçar gibi aday adaylığı için çalışmasa da adları kulislerde konuşulan. Tüm bunların dışında sürpriz isimler var ki, siyasi kulislerde bomba etkisi yapacak ancak şimdilik teyide muhtaç olduğundan biraz daha bekleyeceğiz. 

Gazete İpekyol olarak kulis haberleri peş peşe gelmeden önce köşe yazarımız Mustafa Arısüt’ün geçen yerel seçimlerde yaşananları ele aldığı yazı belki bir nebze olsun günümüze ışık tutacak türden. 

•          Beyazgül nasıl aday oldu?

•          Nihat Çiftçi nasıl aday olmadı?

•          Gazete İpekyol ve Ajans Urfa o dönem neden gündemden düşmedi?

İŞTE BEYAZGÜL NASIL BAŞKAN OLMUŞTU BAŞLIKLI YAZI

"Yine bir yerel seçim heyecanının doruğa çıktığı 2018 yılının Ekim ve Kasım ayında, büyükşehir belediye başkanlığı için isimler kulislerde adeta havalarda uçuşuyordu. Adaylık başvurusu olmayanlar bile “benim işim kesin” diyerek hava atıyor, algı yapıyordu. 

Beyazgül hariç herkes konuşuyordu. 

Geride bıraktığı ve hayal kırıklığına uğradığı milletvekilliği aday adaylığı sürecinden ders çıkaran Zeynel Abidin Beyazgül tam bir sessiz ve derin siyaset yürütüyordu. Gazete İpekyol/Ajans Urfa’nın kulislerde bomba etkisi yapan 17 Kasım 2018’deki haberine kadar durum böyleydi…

Kasım ayının sonunda açıklanması gereken Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi başkan adayının adını, Gazete İpekyol/Ajans Urfa, AK Parti Genel Merkezinden bir hafta önce açıklamış, merakla beklenen ismin Zeynel Abidin Beyazgül olduğunu okurlarına duyurmuştu. Kıyamet de ondan sonra kopmuştu zaten."

Yazının devamı için tıklayınız

"Kim belediye başkanı olacak"tan önce okunacak yazı!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.