Prof. Dr. Ayhan’dan insani yardım kuruluşlarına Filistin çağrısı

İnsani yardım kuruluşlarına Filistin için yardım çağrısında bulunan Uluslararası İlişkiler Uzmanı Veysel Ayhan, "Medeniyetler çatışması tezinin aksi gerçekleşebilir" dedi.

Prof. Dr. Ayhan’dan insani yardım kuruluşlarına Filistin çağrısı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Prof. Dr. Ayhan’dan İnsani Yardım Kuruluşlarına Filistin çağrısı

Filistinlilerin yaşadığı zulme daha önce yerinde tanıklık eden Uluslararası İlişkiler Uzmanı ve Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Veysel Ayhan, Türkiye merkezli insani yardım kuruluşlarına çağrıda bulundu. ‘Arap Baharı İsyanlar Devrimler ve Değişim’ kitabının da yazarı olan Prof. Dr. Ayhan, Türk yardım kuruluşlarının Gazze’deki insanlara temel insani yardımın ulaştırılmasında daha aktif bir rol oynamalarını istedi.

Kamuoyunda yükselen ses oldukça anlamlı

Sosyal medya hesabından İsrail’in zulmüne ilişkin uluslararası alandaki tepkilere dikkat çeken Prof. Dr. Ayhan, Batılı devlet adamlarının dünya kamuoyunda oluşan hassasiyetler karşısında politikalarını revize edebileceğini belirtti.

Bölgeyi yakından tanıyan Veysel Ayhan’ın mesajları şöyle:

“Balfour Deklarasyonu Filistin topraklarının işgal edilmesine giden sürecin başlangıcını oluşturmaktadır. 100 yılı aşan bir kolonileştirme, göçertme, katliam ve işgal politikaları Filistin’de uygulanmaktadır.

Filistinlilerin yaşadığı zulme maalesef yerinde tanıklık eden biri olarak Gazze’de uygulanan insanlık dışı politikaların durdurulmasına dönük uluslararası toplum ve özellikle uluslararası sivil kamuoyunda yükselen sesi oldukça anlamlı ve değerli görmekteyim.”

Sivil siyaset güce galip gelebilir

“Huntington’un medeniyetler çatışması tezinin aksine bugün Avrupa’dan Amerika’ya, Asya’dan Afrika kıtasına tarihte görülmemiş şekilde din, dil, renk fark etmeksizin milyonlarca insanın Filistin halklıyla dayanışma içinde olduğunu görmekteyiz.

Batılı devlet adamlarının dünya kamuoyunda oluşan hassasiyetler karşısında politikalarını revize etmeleri muhtemeldir. Bu durum, uluslararası sivil siyasetin güce galip gelmesiyle sonuçlanırsa, uluslararası ilişkilerde de yeni bir dönemin kapısını açabilir.”

Türkiye merkezli yardım kuruluşlarına çağrı

“Türkiye merkezli insani yardım kuruluşlarına yönelik çağrımızı bu vesile ile bir kez daha yenilemek isterim.

 

Gazze’deki insanlara temel insani yardımın ulaştırılmasında daha aktif bir rol oynamaları gerekir. Zaman kaybetmeksizin tüm insani yardım kuruluşlarının bir araya gelmesi, kapasitelerini birleştirmesi ve Gazze’ye insani yardımı organize etmesi oldukça önemlidir.”

Prof. Dr. Ayhan’dan insani yardım kuruluşlarına Filistin çağrısı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.