TiBFED Şanlıurfa'da istihdam sağlamak için harekete geçti

TiBFED, TBMM’de Şanlıurfa milletvekilleriyle bir dizi görüşme gerçekleştirdi. Görüşmelerde, sektörün akademik yönden gelişimine katkı sağlamak, sektörün regülasyonu için belgelendirmeye yönlendirmek, teknik servis çalışanlarının mesleki yeterlilik belgesi edinmesi ve bölge kalkınmasının teşviki amacıyla eğitim merkezlerinin kurulması gibi konular ele alındı.

TiBFED Şanlıurfa'da istihdam sağlamak için harekete geçti

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İletişim ve Bilişim Federasyonu (TiBFED) sektörün hak ve menfaatlerini korumak, gelişimine katkı sağlamak adına çalışmalarına devam ediyor….

TiBFED Genel Başkan Vekili Halil İbrahim Kundak ve Güneydoğu Anadolu Bölge Başkanı Mehmet Arğan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) Şanlıurfa milletvekilleri ile bir dizi görüşmeler gerçekleştirdi.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamentolar Birliği Türkiye Grubu Başkanı Prof. Dr. Abdurahim Dusak, 26-27. dönem AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri ve İYİ Parti Ankara Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba ile görüştü. 

Görüşmelerde, sektörün akademik yönden gelişimine katkı sağlamak amacıyla Üniversitelerde meslek yüksek okullarının açılması, sektörün regülasyonu için belgelendirmeye yönlendirmek amacıyla projeler desteğiyle, teknik servis çalışanlarının mesleki yeterlilik belgesi edinmesi ve başta Şanlıurfa olmak üzere bölgede kalkınmanın teşviki amacıyla eğitim merkezlerinin kurulmasına yönelik konular hakkında bilgilendirmeler paylaşılıp destek istendi.

Ankara’daki Temaslaları ile ilgili görüşlerine başvurduğumuz TİBFED Güneydoğu Anadolu Bölge Başkanı Mehmet Arğan, ‘’ Şanlıurfa vekillerimizle çok verimli ve güzel görüşmeler gerçekleştirdik. Vekillerimiz, projelerden ve çalışmalardan memnun kaldığını ve her alanda destek sağlayacakları sözünü verdi. ayrıca 7 yıldan 1 yıla düşürülen cep telefonu sinyal alma süreleri ilgili de fikir alışverişinde bulunduğumuz vekiller, bu uygulamanın, ülkemizde milli sermaye kaybına yol açacağını, bu uygulamanın milli menfaatler yönünde değiştirilmesi gerektiğini, bu konuda her türlü çalışmaya destek verecekleri sözünü de verdiğini belirtti.” dedi.

2 BİN KİŞİLİK EĞİTİM MERKEZİ KURMA DÜŞÜNCEMİZ VAR

Urfa’da kurmayı düşündükleri eğitim merkezi ile ilgili de bilgiler paylaşan Mehmet Arğan, ‘’ Şanlıurfa’da sayısı 2 bini bulan ve teknik servis hizmeti veren esnafın mesleki olarak eğitilmesi amacıyla bir eğitim merkezi kurma düşüncemiz var. Vekillerimizle görüşmelerde bu konuda da destek sözü aldık. Kuracağımız eğitim merkezinde, bölgemizde ne işte ne de eğitimde olan gençlerimizi topluma kazandırmak ve istihdamı artırmak amacındayız. İstihdam garantili mesleki eğitimler vermek konusunda çalışmalarımız ve temaslarımız devam ediyor.'' ifadesini kullandı.

TiBFED Şanlıurfa'da istihdam sağlamak için harekete geçti

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.