TBMM’de kürsü işgali

MHP'li Meclis Başkanvekili Celal Adan'ın HEDEP Milletvekili Sırrı Sakık ile diyaloğunda “küfür” içeren sözleri TBMM Genel Kurulunda gerilime neden oldu. Aralarında Şanlıurfa milletvekillerinin de bulunduğu HEDEP milletvekilleri, TBMM Genel Kurulunda kürsüyü işgal ederek alkışlı protesto gerçekleştirdi.

5

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkan Vekili Bekir Bozdağ başkanlığında, 12'nci Kalkınma Planı'na ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresini görüşmek üzere özel gündemle toplandı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, TBMM Başkanvekili Celal Adan’ın kendi gruplarına kaba ve yaralayıcı söz söylediğini ifade etti. Bunun üzerine usul tartışması açıldı.

Usul tartışmasında Beştaş ara verilmesini ve grup başkanvekilleri ile toplantı yapılmasını ve tutum açıklanması talebinde bulundu.

TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ usul tartışmasının ardından da tutumunda değişiklik olmadığını açıkladı. 

Bunun üzerine HEDEP milletvekilleri alkışlarla kürsüyü işgal etti.

Kürsü işgaline aralarında Şanlıurfa milletvekilleri Mithat Sancar ile Ferit Şenyaşar’ın da yer aldığı çok sayıda HEDEP milletvekili katıldı.

HEDEP'lilerin, Cevdet Yılmaz'ın konuşmasına engel olması üzerine Bozdağ oturuma ara verdi. 

Geçen hafta MHP'li Meclis Başkanvekili Celal Adan'ın mikrofonunun kapalı olduğunu zannederek HEDEP Milletvekili Sırrı Sakık için küfür içeren ifadeler kullandığı duyulmuştu.