Hem de yarı fiyatına! Şanlıurfa'daki araçlar satışa hazır

ÖZEL HABER | Şanlıurfa'da yediemin parklarında bekleyen araçlar, Adalet Bakanlığı'nın yeni uygulamasıyla satışa çıkacak. Uygula yarın başlayacakken , Şanlıurfa’daki yediemin otopark işletmecileri, uygulamadan memnun olduklarını ancak sadece hacizli araçların satılacak olmasının  yetersiz olduğunu söylediler. Kentte bulunan otoparklardaki araç sayısının 3 bin olduğu belirten işletmeciler, satılacak araç sayısının ise hayal kırıklığı yarattığını kaydettiler.

Hem de yarı fiyatına! Şanlıurfa'daki araçlar satışa hazır

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Şanlıurfa’da da bulunan yedieminlerde bulunan hacizli malların mülkiyet devrinin gerçekleştirilememesi durumunda Türkiye Kızılay Derneği’ne bedelsiz devrinin yapılacağını duyurmuştu. Hacizli malların çürümesinin önüne geçecek uygulamanın başlamasına sayılı saatler kala Şanlıurfa’da yediemin parklarında bekleyen araçların satışa çıkması bekleniyor.

Yedieminlerde bulunan ve icra hukuku kapsamında artık hukuken muhafazasına gerek kalmayan mahcuz malların tasfiyesi taraf menfaatini ve kamu yararını gözeterek çözüme kavuşturuldu. Konuya ilişkin açıklama ise Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan gelmişti.

FİYATLARIN DÜŞMESİ BEKLENİYOR

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “1 Kasım’da başlatıyoruz" diyerek uzun yıllardır haciz nedeniyle yediemin otoparklarında bulunan araçların satışa çıkarılacağını duyurmuştu. Alınan bu kararla birlikte kamuoyunda otomobil piyasasında büyük bir hareketlilik ve fiyatların düşmesi bekleniyor.

700 BİN ARACIN PİYASA

Sektör temsilcileri uygulama ile 700 bin ikinci el aracın piyasaya gireceğini umuyor. Bu yüzbinlerce aracın 3 bin ise Şanlıurfa’daki yediemin parklarında “yatıyor.” Kentte bulunan yedieminlerdeki kaderine terk edilen 3 bin araç sahibi 1 Kasım öncesinde cezalarını ödeyip haczi kaldırırsa araçlarına yeniden kavuşacak. Aksi taktirde ise araçlar satışa sunulacak. Araçlar, piyasa fiyatının yarısından başlayacak ve açık artırma sistemiyle yeni sahiplerine teslim edilecek.

YEDİEMİN İŞLETMELERİNDE HAYAL KIRIKLIĞI

Şanlıurfa’daki yediemin otopark işletmecileri, uygulamadan memnun olduklarını ancak uygulamanın yetersiz olduğunu söyledi. Kentte bulunan otoparklardaki araç sayısının 3 bin olduğu belirten işletmeciler, satılacak araç sayısının ise hayal kırıklığı yarattığını kaydetti.

Gazete İpekyol’a konuşan Yediemin otopark işletmeciliği yapan Ahmet Budak, yüzler aracın otoparkta çürüdüğünü belirtti.

BUDAK: SADECE HACİZLİ ARAÇLARIN SATILMASI YANLIŞ

Budak, sadece üzerinde haciz bulunan araçların satılmasının yanlış olduğunu ifade ederek, “Biz çok sevindik, bu uygulama ilk açıklandığında yedieminlerdeki yoğunluk azalacak dedik. Malafes yoğunluk azalmıyor. Uygulama yanlış. Bizlerde 10 yıllık araç var. Bakanlık diyorki üzerinde haciz şerhi bulunan araçlar satılığa çıkacak.  Bütün araçlarda da haciz şerhi yok. “ dedi.

URFA GENELİNDE YAKLAŞIK 3 BİN ARAÇ VAR, 68 TANESİ SATILACAK

Şanlıurfa’daki otoparklarda 3 bin araç olduğunu ve bu araçlardan sadece 68 tanesinin satılacağını söyleyen Budak, şunları kaydetti:

“Biz de yaklaşık 300 araç var. Bu araçlardan sadece 18 tanesi satılacak.  Urfa genelinde ise yaklaşık 3 bin araç var. Bu araçlardan da sadece 68 tanesi satılacak. Bu uygulama bizim için büyük bir hayal kırıklığı oldu. “

BİZ DİĞER ARAÇLARINDA SATILMASINI İSTİYORUZ

“Biz diğer araçlarında satılmasını istiyoruz.” diyen Budak, son olarak şunları kaydetti: 

“Diğer araçlarda ehliyetsiz, kazalı gelmiş otoparkta çürüyor yani yıllardır. Dediğim gibi otoparkta 10 yıldır bekleyen araç var. Sahipleri aramıyor, akıbetleri belli değil. Bazılarının da borcu var veya üstünde mahkeme kararı var gelip alamıyor.” 

Hem de yarı fiyatına! Şanlıurfa'daki araçlar satışa hazır

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.