Bakan Bak asansör faciasına ilişkin konuştu! Kaza öncesinde bakımlar yapıldı mı?

Gençlik ve spor Bakanlığı 2024 yılı bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Aydın’da asansör kazası sonucu hayatını kaybeden Zeren Ertaş hakkında konuşan Bakan Bak, kazadan önce asansörün tüm bakımlarının yapılmış olduğunu söyledi.

Bakan Bak asansör faciasına ilişkin konuştu! Kaza öncesinde bakımlar yapıldı mı?

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 2024 yılı bütçe görüşmeleri başladı.

Görüşmelerde söz alan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Aydın’da yaşanan asansör kazasında hayatını kaybeden Zeren Ertaş hakkında konuştu. Bak, asansörün tüm bakımlarının yapıldığını belirterek ellerinde bununla ilgili belgelerin olduğunu söyledi.

“KÖTÜ İNSANLARIN EMELLERİNE ALET OLMASINLAR”

Aydın’da yaşanan kazanın sorumlularının en ağır şekilde cezalandırılacağını ifade eden Bak, "Bakanlığa bağlı tüm tesislerde olduğu gibi 830 yurtta da periyodik asansör bakım ve denetimlerinin gerçekleştirildiğini görmekteyiz. Öncelikle bakımların yapılmadığı, ihmal edildiği bilgisinin asılsız olduğunu buradan ifade etmek isterim. Aydın Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdumuzun yıllık asansör bakımı, 13 Temmuz 2023’te yapılmıştır. Diğer bütün tesislerimizde olduğu gibi yine Aydın özelinde de her ay periyodik bakımların yapılmasına devam edilmiştir. Asansörün son bakım tarihi ise 16 Ekim 2023’tür. Bütün belgeler, evrak elimizde mevcut." 

Olayın artık adli makamlarda olduğunu, sorumluların muhakkak en ağır şekilde cezalandırılacağını vurgulayan Bak, "Bu olay, üzerinden siyasi rant devşirilecek, suistimal edilecek bir olay değildir. Sizlerden ricam kamuoyunu yanıltıcı bilgilerle, sosyal medyada provokasyon amaçlı paylaşımlarla bu meselenin suistimal edilmesine izin vermemenizdir. Acı, hepimizin acısıdır. Evlat, hepimizin evladıdır. Suistimal edilecek bir konu kesinlikle değildir. Herkesi bu sorumluluk duygusuyla hareket etmeye davet ediyorum."

"Zeren kızımızın babası Akın Bey’in sözlerini ve ricasını ayniyle paylaşmak istiyorum: 'Devletimiz merhametli yüzünü gösterdi, şimdi adaletli yüzünü göstermesini bekliyoruz. Yurtlardaki kardeşlerime abileri olarak sesleniyorum, kötü insanların emellerine alet olmasınlar.” dedi.

Bakan Bak asansör faciasına ilişkin konuştu! Kaza öncesinde bakımlar yapıldı mı?

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.