Kılıçdaroğlu: Beni asıl üzen sırtımdaki yük değil, sırtımdaki hançerlerdi

CHP'nin genel başkan seçimli 38. Olağan Kurultayı, bugün Ankara Spor Salonu’nda düzenleniyor. Kurultayda 81 ilden 1367 delege oy kullanacak. CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu seçim dönemine yönelik açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu: Beni asıl üzen sırtımdaki yük değil, sırtımdaki hançerlerdi

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP'nin 38'inci Olağan Kurultayı'nın gerçekleşeceği Ankara Arena Spor Salonu, sabah saatlerinde tamamen doldu. Sahnenin sol tarafında kalan tribünler değişimcilere, sağ tarafında kalan tribün de genel merkezcilere ayrıldı.

Sabahın erken saatlerinde Ankara'ya gelen CHP'liler Ankara Büyükşehir ve Çankaya Belediyelerinin ikramlarıyla karşılandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun başkanlık yapacağı divanın diğer üyeleri de netleşti. Değişimciler Kütahya İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz,Kırıkkale İl Başkanı Onur Yüksel Bozdağ, Giresun İl Başkanı Gökhan Senyürek, Kars İl Başkanı Onur Uludaşdemir'in; Genel Merkez de Urfa Milletvekili Mahmut Tanal, Uşak İl Başkanı Sevinç Yazgan, Uzunköprü ilçe Belediye Başkanı Özlem Becan, Gümüşhane İl Başkanı Bedri Ağaç’ın isimlerini bildirdi.

ÖZEL VE KILIÇDAROĞLU SALONA GELDİ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel “Ey özgürlük” şarkısı eşliğinde salona geldi. Yoğun alkışlar ve “Özgür Başkan” sloganlarıyla karşılanan Özel, tüm salonu selamladı.

Değişimciler tribünü dev boyutlarda "Özgür Türkiye için Özgür Gelecek" pankartı açtı. Tribünleri kapatması üzerine pankart kaldırıldı.

Özel'in ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da 11.35 sıralarında salona geldi. Kılıçdaroğlu, Gündoğdu Marşı’nın uyarlanmış hali ile partilileri selamladı.

Divan Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da salona geldi. İmamoğlu, değişimcilerin tribününün yoğun alkışlarıyla karşılandı.

CHP Kurultayı'nda konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, "Bay Kemal'in yol arkadaşı olmak için vefalı olacaksın, Bay Kemal'i arkadan hançerlemeyeceksin" dedi.

CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu seçim dönemine yönelik açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“SIRADAN BİR PARTİ DEĞİLİZ”

 “100 yıllık bir tarih herkese nasip olmaz. Kapatıldık, arşivlerimize el kondu, genel başkanlarımız tutuklandı, yılmadık, direndik ve 100'üncü yılımızı şimdi kutluyoruz. Hiçbir partiye nasip olmayacak bir tarihi beraber yaşıyoruz. CHP'yi 100 yıl yaşatan gerçek, kuruluşunun savaş meydanlarında gerçekleştirilmesidir. Sıradan bir parti değiliz. Biz Kuvayi Milliye'cilerin partisiyiz. 

BEN DAHİL KİMSE KENDİNİ PARTİNİN ÜZERİNDE GÖREMEZ

 Bu salon diğer partilerin salonlarına benzemez. Bu salonda 5'li çeteler yok, sarayın oligarkları yok, uyuşturucu baronları yok, asla da olamayacaklardır. Bu salonda mafya bozuntuları yok, harama ekmek doğrayanlar yok, rüşvetçiler yok, bundan sonra da olmayacaktır. Bizim kurultaylarımız her türlü düşüncenin tartışıldığı kurultaylardır. Onların kurultayları ise haber değeri olmayan kurultaylarıdır. Bizim örgütümüz de diğer partilerin örgütlerine benzemez. Tartışırız ama parti disiplinini de bozmayız. Ben dahil kimse, kendini partinin üstünde asla ve asla göremez. 

BİLİYORUM, SİZLERİ ZAMAN ZAMAN ÜZDÜM

Sevgili örgütüm, biliyorum. Sizleri zaman zaman üzdüm. Ama bir şeyi bilmenizi isterim, asla ve asla sizi utandıracak hiçbir şey yapmadık. Hep sizler için ve Türkiye için mücadele ettim. Bu parti bütün kurultaylarından güçlenerek çıkmıştır. Yine güçlenerek çıkacaktır. 

SELAM OLSUN DEMOKRASİ KAHRAMANLARINA

 Türkiye fiilen yarı açık cezaevine dönüştürülmüş durumdadır. Gazeteciler görevlerini yapamaz haldedirler. Bu kurultayımızda şu anda tutuklu olan Tolga Şardan'a, Can Atalay'a, Osman Kavala'ya, Selahattin Demirtaş'a, Tayfun Kahraman'a, Emine Mine Özerden'e, Yiğit Ali Ekmekçi'ye, Hakan Altınay'a ve Barış Pehlivan'a selam gönderiyoruz. Selam olsun size demokrasi kahramanları.

BENİ ASIL ÜZEN SIRTIMDAKİ YÜK DEĞİL, SIRTIMDAKİ HANÇERLERDİ

 Altı lider oturduk, bu tabloyu kısmen anlattım. Biz altı lider tarihin bize yüklediği sorumluluğun gereğini yapmak zorundaydık. Ülkeyi nasıl yöneteceğimizi oturduk konuştuk. Ortak mutabakat metni hazırladık. İş Cumhurbaşkanlığı adaylığının seçilmesine gelince hepinizin malumu olan masadan kalkmalar ve masaya dönmeler başladı. Sırtımdaki hançerlerle seçime girmek zorunda kaldım. Beni asıl üzen, sırtımdaki yük değildi, sırtımdaki hançerlerdi. Seçim bitti, kazanamadık. Daha nefes almadan değişim söylemleri başladı. Değişim söylemini dillendirenler uzun süre değişmeyenlerdi. Ama seçimden sonra ilk işim onları değiştirmek oldu.

TEMEL MESELE HALKLILAŞMAK

 Bizim sağa kaydığımızı söyleyenlere sormak isterim, çöpten kağıt toplayanların yanına kim gitti? Sendikaların bile doğru dürüst sahip çıkmadığı taşeron işçilerin yanına kim gitti? Bu sağcılık mıdır solculuk mudur? Ne diyor Gazi Mustafa Kemal, "Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir." Biz onlar için mücadele ettik. Hangi siyasal parti apartman görevlilerinin sorunlarıyla ilgilendi? Temel felsefe halklılaşmak. Halkın yanında olacağız. Şimdi biz sağcı mıyız, solcu muyuz? Bu nasıl bir algıdır, nasıl bir kin ve öfkedir? Anlamakta zorluk çekiyorum.

“BAY KEMAL'İN YOL ARKADAŞI OLMAK İÇİN”

 Bay Kemal'in yol arkadaşı olmanız için başka partilerin CHP'yi dizayn etmesine izin vermeyeceksiniz. CHP'yi nasıl karıştırdıklarını çok iyi biliyorum Bu örgüt 100 yıllıktır, bu ülkenin çimentosudur. Bay Kemal'in yol arkadaşı olmak için vefalı olacaksın vefalı. Bay Kemal'in yol arkadaşı olacaksan Bay Kemal'i arkadan hançerlemeyeceksin.

BİR SONRAKİ KURULTAYDA BEN DE YENİ GENEL BAŞKANI ALKIŞLAYACAĞIM

13 Haziran 2023, yine grup toplantısı, "Gemiyi limana sağlam götürmek kaptanın görevidir". Benim CHP kültüründen aldığım en büyük derslerden birisi budur, bunu söyledim. Kurultaydan 20-25 gün sonra bir tüzük kurultayı yapacağım. Değişim nasıl olur bütün dünya bunu öğrenecek. Cinsiyet kotası getireceğim. Yüzde 50'ye var mısınız? Vekilliği 3 dönem ile sınırlayacağım. Artık her yerde ön seçim olacak. Genel sekreterlik makamını güçlendireceğiz. Parti müfettişliklerini yeniden inşa edeceğiz. Seçimlerde oyunu en çok artıran 5 ilin başkanı Parti Meclisi üyesi olacak. İnşallah ben de bir sonraki kurultayda sizlerin arasında oturup yeni genel başkanı alkışlayacağım".

Kılıçdaroğlu: Beni asıl üzen sırtımdaki yük değil, sırtımdaki hançerlerdi

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.