CHP’de devir teslim töreni olacak mı?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 81 il başkanı ile bir araya geldi. CHP'ye yakışan bir Parti Meclisi listesi yapacaklarını belirten Özel, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için, "Bundan sonra da kendisinden her türlü katkıyı almaya, onun deneyiminden istifade etmeye devam edeceğiz" dedi. Özel ayrıca devir teslim töreninin olacağını da söyledi.

CHP’de devir teslim töreni olacak mı?

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP'nin yeni Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin 81 il başkanı ile bir araya geldi.

Özgür Özel, başkent Ankara’da bir oteldeki toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Özel sözlerine eski CHP Genel Başkanı Bülent Ecevit'i ölüm yıldönümünde andı.

81 il başkanı ile bir araya geldiklerini belirten Özel, "Ben kongreler sürecinde, daha sonra il ziyaretlerinde, dün de yaptığım konuşmada şunu taahhüt etmiştim; Genel başkan seçildiğim takdirde salona kaç il başkanı ile girersem gireyim, 81 il başkanı ile çıkacağız. Partimizin unutulmuş bir geleneğini, seçilen genel başkanın 81 il başkanı ile toplanarak ertesi günkü PM yapısını konuşacağını taahhüt etmiştim. Dün çok beklenmedik bir şey oldu, sadece 2 oy farkla 2. turda kaldı. İlerleyen saatlerde toplantı yapmak yerine birlikte bir ilk kahvatı yapmayı tercih ettik" dedi.

PARTİ MECLİSİ MESAJI

Özel, şöyle devam etti: "Bugün burada oluşan ortak kanı, Cumhuriyet'in 2. yüzyılının ilk genel başkanı olarak ve ilk il başkanları olarak bu yaşadığımız demokrasi şöleninin bir eksiklik, bir tartışma değil; bir zenginlik, partimiz ve Türkiye için bir gurur olduğunu hep birlikte teyit ediyoruz. Biz dün 81 il başkanımız ile salonda birlikte çıktık ve bugün birlikteyiz. Birazdan saat 13.00'te rahmetli Bülent Ecevit'in mezarını ziyaret edeceğiz. Bugün öğleden sonra il başkanlarımdan aldığım görüşlerle, onların talep ve önerileriyle bölgesel dağılıma dikkat ederek, cinsiyet kotasına uyarak, gençlik kotasına uyarak CHP'ye yakışır bir PM listesi yapıp, örgütümüzün sahiplendiği bir anahtar listeyi sunacağız."

ANAHTAR LİSTE AÇIKLAMASI

Anahtar liste ile ilgili konuşan Özel, "Çarşaf liste, bireysel adaylıklar var. Anahtar listenin bir anlamı var ama bir dayatması yok. Örgütümüz, il başkanlarımız anahtar listemize hep birlikte sahip çıkacaklarını ifade ettiler. Bu çok kıymetlidir. Bu anahtar listenin kamouyunda bir blok liste gibi anlaşılmamasını tercih ederiz. Adaylıkların önünü kesmeyen, dayatmayan ve tüm örgütü kapsayan bir anahtar listesiyle karşınızda olmayı ümit ediyoruz" dedi.

KILIÇDAROĞLU MESAJI

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili de konuşan Özel, "Biraz önce içeride duyduğunuz alkışlar şahsıma değildi. İçeriden duyduğunuz alkışlar, partimizin 7. Genel Başkanı, Türkiye'nin adalet yürüyüşçüsü, adalet yürüyüşümüzün önderi sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu hep birlikte alkışladık. Bundan sonra da kendisinden her türlü katkıyı almaya, onun deneyiminden istifade etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

DEVİR TESLİM TÖRENİ OLACAK MI?

Devir teslim töreninin olup olmayacağı sorulan Özel, "Bugün kongreyi tamamlayacağız. Şu ana kadar bir itiraz yok ama PM'den sonra itiraz süresi oluyor. Ona göre mazbatanın ne zaman belirleneceği belli olduktan sonra elbette sayın Genel Başkanımızla görüşeceğiz. Elbette bir devir teslim töreni olacak. Şeklen bir devir teslim olacak ama sayın Genel Başkanımızın bize biriktirdiği tecrübesini aktardığı bir iletişim kanalı da her zaman açık olacak" cevabını verdi.

CHP’de devir teslim töreni olacak mı?

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.