İsrailli doktorların akıl almaz çağrısına Sağlık Sen Urfa'dan ses yükseltti

İsrailli bir grup doktorun ‘Gazze'deki hastanelerin bombalanmasına’ yönelik akıl almaz çağrısına Sağlık-Sen Şanlıurfa Şubesinden tepki geldi. Sendika yaptığı basın açıklaması ile "Bu insanlık dışı bakış açısı ve barbarca tavır karşısında Dünya Sağlık Örgütü'nü göreve davet ediyoruz" dedi.

İsrailli doktorların akıl almaz çağrısına Sağlık Sen Urfa'dan ses yükseltti

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ŞANLIURFA- Memur-Sen'e bağlı Sağlık-Sen Şanlıurfa tüm dünyadaki hekimleri ve sağlık çalışanlarını İsrail'in Gazze tutumuna karşı ortak tavır sergilemeye davet etti.

Sendika üyeleri bugün Sendika Başkanı Abdülkadir Yabir önderliğinde basın açıklaması yaptı. Açıklamanın konusu; Gazze Şeridi'nde bulunan Şifa Hastanesi'nin "Filistinli silahlı grupların" üssü olduğunu iddia eden İsrailli bir grup doktorun, hastanenin bombalanmasını isteyen bildiri yayımlaması. Çağrıya duyarsız ve sessiz kalmayan sendika Dünya Sağlık Örgütü'ne şıu sözlerle seslendi:


“MASUMLARIN KANI İSRAİLLİ DOKTORLARIN ÖNLÜĞÜNE BULAŞTI”

"Doktorluk 'yaşatmaktır, nefes olmaktır.’ Bir grup doktorun masum insanlara yönelik öldürün çağrısı yapması insanlık tarihine kara bir leke olarak geçmiştir. İsrailli bir grup doktorun ‘Gazze'deki hastanelerin bombalanması’ çağrısı, siyonist zihniyetin karanlık emellerini açıkça ortaya koymaktadır. Doktorluğun bile İsrail toplumunda terörize bir hâl aldığı bu bildiri ile görülmektedir. Her türlü etik ve ahlak yasasını çiğneyen bu tür bildiriler; tıp fakültelerinde, tarih kitaplarında insanlığın ve hekimliğin utanç tabloları olarak anlatılacaktır.

Bu çağrı, doktorluk gibi kutsal bir mesleğe sürülen kara lekedir. Bu kara leke vicdanlarda yer bulmayacak ve dünyanın dört bir yanında görev yapan doktorlar tarafından asla kabul görmeyecektir.

Filistin’deki masum insanların kanı, İsrailli doktorların ellerine ve beyaz önlüklerine bulaşmıştır. ‘Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem’ diyen bir milletin mensubu olarak bu vahşiliği asla kabul etmiyoruz. Hastane, okul demeden bombalamak, savaş suçuna ortak olmak ‘önce zarar verme’ diyen sağlık çalışanlarının kabul edeceği bir tavır değildir. Bu insanlık dışı bakış açısı ve barbarca tavır karşısında Dünya Sağlık Örgütü'nü göreve davet ediyoruz.

“DÜNYAYI KATLİAMA DUR DEMEYE ÇAĞIRIYORUZ”

Bu insanlık dışı çağrıya karşı ‘önce insan hakları’ diyen Avrupa ülkelerindeki ve tüm dünyadaki sağlık çalışanlarını da ortak tavır sergilemeye davet ediyoruz. Biz bu ülkenin hekiminden hemşiresine tüm sağlık çalışanları olarak her zaman yardıma muhtaç insanlara umut olacağız, yaralarını saracağız. Göz göre göre işlenen savaş suçunun, soykırımın ve vahşetin karşısında da durmaya devam edeceğiz. Tüm dünyayı, 21. yüzyılda yaşanan bu katliama ‘dur’ demeye bir kez daha çağırıyoruz.”

Sendika üyeleri açıklamanın ardından dağıldı.

BİHA

İsrailli doktorların akıl almaz çağrısına Sağlık Sen Urfa'dan ses yükseltti

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.