Urfa’da ticaretin merkez üssüydü Şimdilerde sinek avlıyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerde acı kayıplar yaşayan ve çok sayıda binada yıkım gerçekleşen Şanlıurfa'da kentin hem ticaret en eğlence merkezlerinden Bahçelievler Mahallesinde esnaf zor günler geçiriyor. Depremin üzerinden aylar geçmesine rağmen eski günlerini mumla arayan esnaf, bölgenin canlandırılmasını istiyor.

Urfa’da ticaretin merkez üssüydü  Şimdilerde sinek avlıyor

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Şanlıurfa'da vatandaşlar sosyal anlamda hala eski günlerine geri dönemezken, bu değişim mahallelere de yansıdı.

19 binanın yıkıldığı depremde 180 kişi hayatını kaybetti. Çok sayıda binada da yıkım kararı alındı. Yıkılacak binaların yoğun olduğu yerlerden biri de Haliliye ilçesinde Atatürk Bulvarı üzeri ve Bahçelievler Mahallesi oldu.

TİCARETİN MERKEZ ÜSSÜYDÜ

Şanlıurfa’da eğlence ve ticaret denilince ilk akla gelen yerlerin başında gelen  Bahçelievler’de esnaf şimdilerde çok dertli. Geçmiş yıllarda yerli ve yabancı turistlerin de akınına uğrayan Bahçelievler Mahallesinde esnaf şimdilerde siftah etmeden kepenk kapatmaya başladı. 

TANITIM ŞART

Mahalleye gelen müşteri sayısı az. Zor günler geçiren esnaf ise yerel yönetimlerden daha fazla tanıtım istiyor. Mahallede Şanlıurfa ile özdeşleşen alışveriş mekanları olduğuna dikkat çeken esnaf, bu kültürün yaşatılması adına tanıtım yapılmasını istedi. 

ESNAF ESKİ GÜNLERİN HAYALİNİ KURUYOR

Akşamları ise terk edilmiş evler ve kapanan iş yerleri ile bölge hayalet kenti andırıyor.

Yıkımların gerçekleşmesinin ardından bölgede yaşam eski günlere ne zaman döner bilinmez ancak esnaf da yeniden başlayacak inşaatlar nedeniyle bu kez şantiyeye dönecek mahallede yine iş yapamayacak olmanın endişesini yaşıyor. 

 

Urfa’da ticaretin merkez üssüydü Şimdilerde sinek avlıyor

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.