2001’den beri bir ilk! Bakanlık harekete geçti

Tarım ve Orman Bakanlığı ile TÜİK’in ortak genel tarım sayımı gelecek yıl başlayacak. 10 yılda bir yapılması gereken sayımın 2001’den bu yana yapılmadığı ortaya çıktı.

2001’den beri bir ilk! Bakanlık harekete geçti

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) ortak genel tarım sayımı gelecek yıl başlayacak. Son yıllarda TÜİK verilerine ne yazık ki güven azaldı. Bu güven bunalımında açıklanacak verilerin gerçekliği daha büyük önem kazanıyor.

 

22 YILDIR SAYIM YAPILMIYOR

Cumhuriyetin ilanından bu yana 7 kez tarım sayımı yapıldı. Son sayımın yapıldığı 2001’den bugüne 22 yıldır tarım sayımı yapılmadı. Oysa kanuna göre tarım sayımı her 10 yılda bir yapılması gerekiyordu.

Genel tarım sayımıyla sektöre ilişkin son verilerin derlenmesi hedefleniyor. Cari tarım istatistikleri için kıyaslama ve uyumlaştırma imkanı sunulması ve ara yıllarda yapılacak tarımsal araştırmalar için çerçevenin oluşturulması öngörülüyor.

 

İLK SAYIM 96 YIL ÖNCE YAPILDI

Türkiye'de bugüne kadar 7 genel tarım sayımı yapıldı. Bu sayımlar 1927, 1950, 1963, 1970, 1980, 1991 ve 2001 yıllarında gerçekleştirildi.

Sayımla istatistiki bir çerçeve elde edilerek yeni tarım istatistikleri üretilmesinin yanı sıra tüm tarım politikalarına altlık oluşturacak bir "Tarım Bilgi Sistemi"nin oluşturulması hedefleniyor. Bu kapsamda, mevcut kayıtlarda yer almayan tarımsal işletmelerin tespit edilip kaydedilmesi de öncelikli amaçlar arasında bulunuyor.

2001’den beri bir ilk! Bakanlık harekete geçti

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.