Deprem uzmanından şaşırtan açıklama: İnşallah deprem olsun ki...

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, son deprem açıklamasıyla şaşırttı. Jeotermal enerji projesinde konuşan Ercan, "Bazıları ellerini kaldırıyorlar. 'Hocam inşallah deprem olmaz.' Hayır inşallah deprem olsun ki enerjiye kavuşsun" ifadelerini kullandı.

5

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Van’da gerçekleştirilen bir jeotermal enerji projesinde dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

 

“DEPREMLER ALLAH’IN NİMETİDİR”

Deprem kuşağının enerji kaynaklarına ev sahipliği yaptığını vurgulayarak, deprem bölgelerinin bu enerjiyi değerlendirmesi gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Ercan, “Deprem kuşağında olmamız bir nimettir. Bazıları ellerini kaldırıyorlar. ‘Hocam inşallah deprem olmaz.’ Hayır inşallah deprem olsun ki enerjiye kavuşsun. Önemli olan sağlam yerde sağlam ev yapmak, bu kadar basit. Yani diyorum, depremler Allah’ın nimettir. Ama onun değerini bilmemiz gerekiyor” dedi.

“Depremler nerede çoksa yaradan o ülkeyi çok seviyor demektir” diyen Ercan, “Depremlerde bir sarsıntı bir sıcaklık bir de ışık bileşeni vardır.Hem orada elektrik enerjisi hem de sıcaklık enerjisi elde edersiniz” ifadelerini kullandı.