Bakanlığın programında yokuz! Şanlıurfa’yı yine unuttular

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, deprem bölgesindeki çocuklar için ara tatil etkinlikleri düzenliyor. Ancak Şanlıurfa’daki çocuklar unutuldu. Hatay, Kilis, Gaziantep, Adıyaman ve Malatya’da yapılan etkinlikler programına, depremde can kaybı ve yıkım yaşanan Şanlıurfa dahil edilmedi.

Bakanlığın programında yokuz! Şanlıurfa’yı yine unuttular

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Eğitim ve Yayın Daire Başkanlığı, deprem bölgesindeki çocukların yüzünü bir nebze olsun güldürebilmek için ara tatil etkinlikleri düzenliyor.

Hafta sonu Kahramanmaraş’ta başlayan etkinlikler Hatay, Kilis, Gaziantep, Adıyaman ve Malatya’da 17 Kasım’a kadar sürecek. 

Bakanlık, 6 Şubat’taki depremde can kaybı ve yıkım yaşanan Şanlıurfa’yı etkinlik programına dahil etmedi. Oysa Şanlıurfa’da da aralarında çocukların da bulunduğu 300’den fazla can kaybı yaşanmış, 4 binden fazla kişi yaralanmıştı. Depremden olumsuz etkilenen çocukların sayısı ise çok daha fazla.

Bakanlığın çocuklara yönelik etkinliğinde, balon ve kukla gösterileri, karaoke, ‘tahmin et bakalım’ gibi çocukların katılım sağlayacağı aktivitelerin yanı sıra geleneksel oyunlar, dev jenga, sihirli labirent ile depremin çocuklar üzerindeki etkisinin azaltılması amaçlanıyor. Etkinliklerde ayrıca çocukları çevre konusunda bilgilendirmek ve geri dönüşümün önemini eğlenerek öğrenmelerini sağlamak amacıyla da atölye çalışmaları ve sahne gösterileri de düzenleniyor. 

Bakanlığın programında yokuz! Şanlıurfa’yı yine unuttular

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.