Öğretmen atamaları için bütçeden onay bekleniyor: En fazla açığı olan Urfa

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, AK Parti grup toplantısı öncesi öğretmen atamalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Tekin, "Mutlaka olacak. Tarih olarak bütçenin Genel Kurul'dan geçmesini bekliyoruz. " şeklinde konuştu. Peki en fazla öğretmen açığı olan Urfa’ya kaç atama yapılacak.

5

 

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, AK Parti grup toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Bakan Tekin, AK Parti Grup toplantısından önce gazetecilere yaptığı açıklamada öğretmen atamalarına ilişkin şu ifadeleri kullandı:

 "Mutlaka olacak. Tarih olarak bütçenin Genel Kurul'dan geçmesini bekliyoruz. Bütçede kamuya alınacak toplam personel sayısını bakanlıklar arasında dağıtıyorlar. Biz de kendi adımıza düşen kontenjanı nasıl değerlendireceğimizi ondan sonra belirleyeceğiz."

Bakan Tekin, okul öncesi öğrencilerine ücretsiz yemek verilmesiyle ilgili şunları kaydetti:

"Şu anda yaklaşık 2 milyon öğrenciye ücretsiz yemek veriyoruz. Deprem sebebiyle bütçedeki kısıt bizi de sınırlandırdı. Dolayısıyla biz bu yıl için 2 milyon öğrenciye ücretsiz 1 öğün yemek veriyoruz. 2 milyon öğrenci de az bir öğrenci değil." 

Öğretmenlerin, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde bir maaş ikramiye talepleri sorulan Bakan Tekin, "Maliye Bakanlığı ile istişare halinde öğretmen arkadaşlarımızın ekonomik problemlerini çözmeye çaba sarf ediyoruz. Böyle bir şey olursa zaten Cumhurbaşkanımız ve Maliye Bakanımız duyurur. Öğretmen arkadaşlarımızın özlük haklarıyla ilgili bütçe sınırları çerçevesinde yapabileceğimiz her şeyi yapmaya çaba sarf ediyoruz" ifadesini kullandı.

Bakan Tekin konuşmasını şöyle sonlandırdı: 

"Öğretmen arkadaşlarımızın akademiyle yani üniversiteyle iş birliği halinde, hem adaylık sürecinde hem öğretmenlik sürecinde eğitimlerle kendilerini geliştirmelerini, gündeme adapte olmalarını, yeni gelişmeleri takip etmelerini arzu ediyoruz. O yüzden de akademi planlaması hazırlığı içindeyiz. Hazırlık tamamlandığında kuruluşu için yasal düzenlemeleri TBMM'nin onayına sunarız".