Güneydoğu’nun ‘Saklı Cenneti’ni bir de böyle görün

Şanlıurfa’da her hafta kentin farklı doğa ve tarihi güzellikleri arasında yürüyüş yapan ekip, bu kez Halfeti’de 15 kilometre yol kat edip, eşsiz manzaraların tadını çıkardı.

Güneydoğu’nun ‘Saklı Cenneti’ni bir de böyle görün

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa'nın doğa tutkunları, sonbaharın güzelliklerini Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesince 2013 yılında "Sakin şehir" ağına dahil edilen Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde, Birecik Barajı dolayısıyla büyük bölümü sular altında kalan Savaşan Köyünde tattı.

Şanlıurfa Kamp Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (Urfakamping), her hafta kentin farklı doğal ve tarihi güzellikleri arasında yürüyüş gerçekleştiriyor. Bu kez rota  Fırat Yolu Halfeti Başbostan Nekropolü Savaşan Köyü oldu.

Pazar sabahı Halfeti'de yürüyüşlerine başlayan 48 kişilik ekip, belirlenmiş rota üzerinden ilerledi. Ekip yürüyüşü büyük bölümü sular altında kaldığı için "batık kent" olarak nitelendirilen Savaşan Köyünde tamamladı.

Sonbaharın tüm renklerini görebildikleri yürüyüşte, ekip yaklaşık 15 kilometre yol kat etti.

Yürüyüş boyunca, Fırat Nehri'nin eşsiz manzarasını seyreden doğa tutkunları, doğal güzellikler arasında birçok fotoğraf çekti.

Su altında kalan caminin minaresiyle Halfeti'nin simgesi konumuna gelen bölgede, terk edilmiş farklı yapıdaki taş evleri de ziyaret eden ekip unutulmaz bir deneyim yaşadı.

 

 

 

Güneydoğu’nun ‘Saklı Cenneti’ni bir de böyle görün

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.