Neleri kapsayacak? Yeni infaz yasası geliyor

MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Feti Yıldız yaptığı açıklamada mahkumlara af ve infaz yasasına değindi.

Neleri kapsayacak?  Yeni infaz yasası geliyor

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeni infaz yasasının geleceği konuşulmaya devam ederken dikkat çeken açıklamalar geldi. Cumhur İttifakı yaptığı açıklamada yeni infaz yasası için hazır olduklarını dile getirmeleri üzerine yeni infaz yasasıyla ilgili dikkat çekti. MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Feti Yıldız yaptığı açıklamada mahkumlara af ve infaz yasasına değindi. 

Burada Yıldız tarafından yapılan açıklamada mahkumlara afla ilgili konuşurken "Af konusunda ileri geri hiç tartışılmayacak konulardan biridir. Af vardır yoktur! Vardır dediğinde büyük umut olur geri alamazsınız ve büyük huzursuzluk başlar. Yok dediğinizde büyük umutsuzluk olur" ifadelerini kullandı. 

İNFAZ YASASI DEĞİŞİYOR MU 2023?

Yeni infaz yasası için hazır olduklarını dile getiren ve bu konuda çalışmalar gerçekleştireceklerini belirten Yıldız Ogun Samast'ın tahliye edilmesi üzerine gelen tepkilere yanıt vererek, "Son getirilen infaz yasasına göre bu insan çıkmış değil. İnfaz yasasında biz 14 Nisan 2020 yılında yürürlüğe giren yasada adam öldürme tecavüz ve uyuşturucuyu kapsam dışı bıraktık. Ama bilip bilmeden bazı okur yazar takımı konuşuyorlar" dedi.

İnfaz yasasıyla ilgili değişikliğe gidilebileceğini ve Cumhur İttifakı'nın bunun için hazır olduğunu belirten Yıldız açıklamasında ''Bu infaz yasası ile alakası yok. Bu infaz yasasından yararlanamadı. Normal infaz yasasından 3/4'ten, 2/3'ten yararlandı çıktı. 2 yıl önceden tahliye edilmiş lazımmış. Salınmamış ama itiraz etmiş. Burada 2020 yılındaki infaz yasasına göre durumu getirmek haksızlık. Bizim infaz yasamız çok mu iyi. Çok yamalı bir bohçaya dönen infaz yasamız var. Bunun elden geçmesi hatta yeni bir infaz yasası hazırlamamız lazım. Bu konuda diğer partilerden olumlu şeyler duyuyoruz. Cumhur ittifakı hazır. Bu insanlar bizim insanımız. Bunların hukukunu korumamız gerekir" ifadelerini kullandı. 

 

Neleri kapsayacak? Yeni infaz yasası geliyor

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.