Taşerona kadro ne zaman geliyor? Bakan ne dedi?

Türkiye’de kadro almayı bekleyen on binlerce taşeron işçi var. Bu sorunun seçimlerden önce halledilmesi bekleniyordu ancak henüz bu konuyla ilgili bir adım atılmamış durumda.

5

On binlerce taşeron işçi, kamuda kadroya geçmek için beklerken seçimden önce hallolması beklenen düzenleme geciktikçe gecikti. İşçiler, kadronun artık gelmesini isterken hükümet, son günlerde bu konudaki sessizliğini koruyor.

Taşeron işçiler, Finans7.com'a gönderdikleri mesajda kadro taleplerini şu şekilde iletiyor:

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, canlı yayında taşeron işçilere kadro gelecek mi sorusuna,  taşeron dosyası bitti Karayolları başta olmak asıl işi yapanlar kadrolarına kavuşacak demişti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı değişti. Sayın Vedat Işıkhan geldi. Bakan Vedat Işıkhan’dan Taşeron işçilere kadro açıklaması:

696 sayılı KHK kapsamı dışında bırakılan işçilerin Kamuda istihdam edilmesi çalışmaları devam ediyor” demişti..

Kadro bekleyen başta karayolları ve kamuda çalışan tüm taşeron işçiler mağduriyetin giderilmesini verilen sözlerin tutulmasını istiyor. Twitter’da etkinlik düzenleyen taşeron işçiler yetkililere seslenerek bu mağduriyetin bir an önce çözülmesini istiyor.  Cumhurbaşkanlığı ve CİMER olmak üzere, ilgili makamlara yazdıkları dilekçe ve mektuplarla yaşadıkları sorunları anlatan taşeron işçiler  mücadele etmeye devam ediyor.  .

Bir yandan  TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay Kapsam dışında kalan taşeron işçilerin  kadroya geçmesi bu sorunun bir an önce çözüme kavuşmasını istiyor.