Urfa’da da hissedilen deprem sonrası uzmanlardan açıklama! O ili işaret ettiler

Malatya'nın Pütürge ilçesinde 4.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Şanlıurfa’da da hissedilen depremin ardından uzmanlardan açıklama geldi.

Urfa’da da hissedilen deprem sonrası uzmanlardan açıklama!  O ili işaret ettiler

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Prof. Dr. Şükrü Ersoy "Bu büyük ihtimalle 2020 depreminin artçısı olabilir" dedi. Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür de “Endişeye mahal yok" açıklamasını yaptı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) verilerine göre; saat 10.36'da merkez üssü Pütürge ilçesi olan 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Yerin 7 kilometre derinliğinde kaydedilen deprem, Şanlıurfa’nın da aralarında bulunduğı çevre il ve ilçelerde de hissedildi. Depremde, herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

GÖRÜR: DEPREM DAF ÜZERİNDE

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, deprem sonrası sosyal medya X hesabından bir paylaşım yaptı.

Görür,  “Malatya, Ormaniçi/Pütürge’de 4,5 deprem oldu. Deprem DAF ÜZERİNDE VE ARTÇI. Endişeye mahal yok. Olabileceği beklenir. Sevgiyle “

ERSOY: BU BÜYÜK İHTİMALLE 2020 DEPREMİNİN ARTÇISI OLABİLİR

Depremin ardından CNN Türk Deprem Danışmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, “2020'de hatırlarsanız Elazığ'da 6.8 büyüklüğünde bir deprem olmuştu. Ondan sonraki bölümde Pötürge'ye doğru bir gerilim olduğunu söylemiştik. Çünkü depremin bir ucu oraya kadar gelmişti. Bu büyük ihtimalle 2020 depreminin artçısı olabilir” ifadesini kullandı.

“BU DURUMLARDA EVİN İÇİNE GİRMEMEK GEREKİR”

Ersoy şu ifadeleri kullandı:

“Burada özellikle Malatya çevresinde hem 2023 depreminin hem de 2020 depreminin artçılarını görüyoruz. Bu sanıyorum ki 2020 depremi sonrası artçılardan biri olduğunu tahmin ediyorum. Fakat 4.5 büyüklüğünde bir deprem elbette insanların çok rahat hissedeceği, korkup kaygı duyabileceği depremlerden bir tanesi. Hatta hasarlı binalarda tehlike yaratabilir. Çünkü yıkım olabilir. Çok yanlarına girmemek, bu durumlarda evin içine girmemek gerekir.

Bu tür depremler devam edecek. Baştan onu söylemek doğru olur. Çünkü çok büyük iki tane deprem yaşanmıştı. Biri 2020'de biri 2023'de çifte deprem. Bu artçılar yaşanacak. Bölgenin rutini içerisinde düşünmek gerekir.”

 

 

Urfa’da da hissedilen deprem sonrası uzmanlardan açıklama! O ili işaret ettiler

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.