Bahçeli: MHP olarak bugün de aynı çizgideyiz

MHP lideri Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın '50+1 değişmeli' sözlerine yönelik geçmişte yaptığı açıklamaları hatırlattı. MHP olarak hâlâ aynı çizgide olduklarını söyleyen Bahçeli, “Sayın Cumhurbaşkanımızla diyaloğumuz hasbidir, harbidir, haysiyetlidir, hakseverlik üzerinedir, saygı ve sevgi temellidir, hiç kimse de aramıza giremeyecektir” dedi.

5

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis'teki grup toplantısında konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı seçimi için yüzde 50+1 şartının değişmesini istediğini söylemesi üzerine açıklamalarda bulunan Bahçeli, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi gelip geçici bir heves değildir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi işi bitince buruşturulup bir köşeye atılacak tek kullanımlık konjonktürel reçete hiç değildir... Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Türkiye Cumhuriyeti’nin istikbal haysiyeti, milli bekasının habitatı; Türk milletinin huzur, barış ve kardeşlik iradesinin temel harcıdır. Elbette Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin aksayan, tekleyen ve arıza sinyali veren yönleri varsa mutabakatla ele alınıp düzeltilmelidir. Bu da son derece doğal ve doğru bir seçenektir.”

 

“DÜN NE DEMİŞSEK BUGÜN AYNI ÇİZGİDEYİZ”

“Milliyetçi Hareket Partisi olarak, dün ne demişsek bugün aynı çizgide, aynı düşüncede, aynı görüşteyiz” diyen Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile aralarına kimsenin giremeyeceğini kaydetti. Bahçeli, “Sayın Cumhurbaşkanımızla diyaloğumuz hasbidir, harbidir, haysiyetlidir, hakseverlik üzerinedir, saygı ve sevgi temellidir, hiç kimse de aramıza giremeyecektir” ifadelerini kullandı.