Şanlıurfa'da 21 şair ve yazar ortak bildiri yayımladı

Şanlıurfa'da, Türkiye Yazarlar Birliği Şanlıurfa Şubesi'nden 21 yazar, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını protesto etmek için ortak bir bildiri yayımladı.

Şanlıurfa'da 21 şair ve yazar ortak bildiri yayımladı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa'da, Türkiye Yazarlar Birliği Şanlıurfa Şubesi'nden 21 yazar, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını protesto etmek için ortak bir bildiri yayımladı.

Bildiride yer alan yazarlar ve sözleri şunlar:

“Ve Kudüs Şehri. Gökte yapılıp yere indirilen şehir.

Tanrı şehri ve bütün insanlığın şehri. Altında bir krater saklayan şehir.

Kalbime bir ağırlık gibi çöküyor şimdi. Ne diyor ne diyor Kudüs bana şimdi. (Sezai Karakoç)

"Dün olduğu gibi bugün de insanlık ölüyor. Muktedirler hariç tüm insanlık kan ağlıyor. Hasta, yaşlı, kadın, çocuk demeden öldürmenin ruhsatı din olmamalıydı. İnançların temeli yaşatmaktır..." (Vehbi Uzundağ/Eğitimci-Yazar)

"Filistin'de yaşananlardan sonra kimse bana "Safları sıklaştıralım demesin.""Bugün Allah için ne yaptın?" sorusuna dahi cevap veremeyenler, Filistin için, Kudüs için ve Mescid-i Aksa için ne yaptın sorusuna da cevap veremez..." (Ömer Faruk Kazancı/Şair-Yazar)

"En tipsiz cezaevinin F tipi olduğunu düşünüyordum, ta ki Filistin’i görene dek." (Arif Toprak/Şair-Yazar)

Kudüs, bugün mahzun ve öksüz. Doğacak güneşi bekliyor Filistin dağları. Bekle az kaldı. Mescid-i Aksa üzerinde uçan kuşlar. Bir gün elbet uzatacak elini ümmet. İşte, o zaman bahar gelecek ilk Kıbleye." (Abdulvahap Korkmaz /Eğitimci /Yazar)

"Kana doyan coğrafyada toplu mezarlar çoğalıyor. Yaşamadan ölen şu günahsız çocukları, toprak sarmaya utanıyor!" (Meral Bayat/Şair- Yazar)

"Aslında Gazze'de insanlık ölüyor. Hepimiz ölüyoruz. Yaşasın Filistin! Kahrolsun İsrail ve işbirlikçileri! Kahrolsun zalimler ve zulme rıza gösterenler!" (Mehmet Sarmış/Eğitimci-Şair-Yazar)

"Biz öldürülenlerin Filistinli olduğunu düşünüyoruz ama öldürülen insanlıktır. Hangi inançta olursa olsun merhamet sahibi insanlık hemen şimdi ayağa kalkmalı! Siyonizm’e ve köhnemiş Batı medeniyetine dur demeli!" (Mehmet Guli Aslan/Sosyolog-Yazar)

"İsrail’in bu zalimce soykırımına karşı tarih boyunca öfkemiz dinmeyecek, mücadelemiz ise yıllarca devam edecektir. Mücâhid Hamas'ın mücadesi ve cesareti bizlere umut ve ilham kaynağı olmuştur. Unutmayacağız, unutturmayacağız!" (Tahir Coşandal/Gazeteci-Köşe Yazarı)

"Hamas İzzeddin el-Kassam Tuğayları bugün; iki milyarlık İslâm aleminin ismet-i namusu için, terörist İsrail'e karşı büyük bir cihad vermektedir! İsrail tüm dünyanın öfkesinde boğulmuş ve kaybetmiştir! Gazze sokakları, siyonistler için Vietnam olacak ve İsrail bir daha eski prestijine asla kavuşamayacaktır." (Nusret Yılmaz/Gazeteci-Şair-Yazar)

"Gazze soykırımı Müslümanların yeniden asli unsurları olan İslamiyet’e dönmeleri gerektiğini bizlere söylüyor." (Feridun Eren/Şair-Roman Yazarı)”

"Siyonizm sendromuna teslim olanlara, İsrail'in gerçek amacının ne olduğunu susarak anlatamazsın Müslüman.Artık kendimiz olma ve ayağa kalkma vakti...Allah'ım!İsrail'in zelil olmasını görmeye beni de muvaffak kıl." (Gül KAÇAR/Şair-Yazar)

"Mazlumun feryadından yer gök titrese de zalime kalkan elin titremesin Ebu Ubeyde!" (Avukat M. Lamih ÇELİK/Yazar)

"Zalimlere pençe olan insan ordusu, mazlum insanları yok ederken bu katliamları sessizce izleyen ey dünya!Terörün dili,dini, ırkı olamaz!Elbetbir gün karda çiçekler açacak. Umudun olduğu yerde elbet bir gün güneş doğacaktır." (Kamile ÖZDEMİR/Şair-Yazar)

"Kudüs İslam'ın bağımsızlık sancağıdır. Dost ve hain çevrelerin ortasından geçen ayraçtır.Yüzyıldır bu medeniyetin çocukları öldürülüyor. Katiller vahşetlerini medeniyet diye yutturuyorlar. Uyanmak en büyük zaferdir." (Abdurrahman KARAKAŞ/Şair-Yazar)

"Siyonist İsrail ve emperyalist Amerika için artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak." (Cuma AĞAÇ/Şair-Yazar)

"Adı insan, Soyadı hin,

Uyan artık insanlık,

Bitti bitecek Filistin.

Ama...

Vicdansızlık  ruhunun özne olduğu bir dünyada hiçbir defterin hesabı kesilmeden kapanmamıştır. Bu dünyada veya öbür dünyada..." (Halil Orhan ASLAN/Şair-Yazar).

"Ah Gazze!

Çaresiz ve üzgünüm.

Hissettiğim bütün acıların ötesinde bir acı.

Bedduamın karşılık bulmasından, aynıyla mukâbeleden ürküyorum.

Öyle bir zaman ki, insanlıktan, insanlığımdan utanıyorum…"  (Ahmet KAYTAN/Yazar)

"İsrail, yaklaşık bir asırdan beri Filistinlileri öldürüyor. Kudüs özgür değilse dünya da özgür değildir. Dünya Müslümanları birlikte hareket ederek, İsrail’e anlayacağı dilden cevap verilmeli…" (Müslüm ABACIOĞLU/Eğitimci-Gazeteci-Yazar)

"İnsan, insanın kurdudur dünyası... Oysa bize insan insanın yurdudur demişlerdi. Biz de inanmıştık, inanmak istemiştik bu sözlerin doğruluğuna." (Eyyüp AZLAL/Şair-Yazar

"Asla gevşemeyelim. Rehavete kapılmayalım. İçimizdeki öfkeyi de  asla azaltmayalım. Yarın İsrail yenilip ateşkes istediğinde, hiçbir şey olmamış gibi davranmayalım. İsrail’le bir normalleşmeye izin vermeyelim. Batı’nın, düşen maskesini yeniden takmasına müsaade etmeyelim." (Mehmet POLAT/Tercüman)

"Filistin ve Gazze meselesi, sadece Arapların ya da Müslümanların meselesi değildir. Yaşanan bu barbarlık, aslında insanlık hanesine büyük bir saldırıdır. Dünya sessiz kaldıkça hanemiz çöküyor, unutmayalım." (Mahmut KAYA/ Eğitimci -Yazar)".

 

 

Şanlıurfa'da 21 şair ve yazar ortak bildiri yayımladı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.