Yenilenebilir enerjide çiftçiler yaşadı! Hibe üstüne hibe var

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, tarımda yenilenebilir enerji projelerine TKDK ve Tarım Reformu Genel Müdürlüğü yardımıyla toplamda yaklaşık 2,8 milyar lira destek sağlandığını söyledi.

Yenilenebilir enerjide çiftçiler yaşadı! Hibe üstüne hibe var

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı "Bu zamana kadar tarımda yenilenebilir enerji projelerine Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) ve Tarım Reformu Genel Müdürlüğü aracılığıyla toplamda yaklaşık 2,8 milyar lira destek sağladık." ifadelerini kullandı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, tarım sektöründe yenilenebilir enerji kullanımının yaygınlaştırılması için sağlanan desteklere ilişkin açıklamalarda bulundu.

​​​​​​​Küresel ısınma, pandemi ve savaşlardan kaynaklı birçok ülkenin üretim ve tedarik zincirinde sorunlar yaşadığını belirten Bakan Yumaklı, Türkiye’nin bu süreci başarıyla yürüttüğünü kaydetti.

Tarımsal üretimde öncelikli hedeflerinin, sürdürülebilir ve güvenilir gıda arzını sağlamak olduğunun altını çizen Bakan Yumaklı, "Bu amaçla tarımda verimliliğin ve ürün kalitesinin artırılması, minimum girdi kullanımı, gıda güvenliği, doğal kaynakların ve çevrenin korunması gibi temel konularda teknolojik gelişmelerden faydalanarak tüm iş ve işlemlerimizin kolaylaştırılmasını hedefliyoruz. Doğayı ve çevreyi korumak ve iklim değişikliğinin etkilerinin önüne geçmek için son 20 yılda önemli adımlar attık. Bu kapsamda tarımda yenilenebilir enerjinin yaygınlaştırılması konusuna ayrı önem veriyoruz." dedi.

Yumaklı, iklim değişikliği ile mücadelede yenilenebilir enerjinin önemli bir araç olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Toprak, su ve doğal kaynaklarımızın korunması, verimliliğin artırılması ve üretim alanlarında su potansiyeline uygun ürün desenlerini oluşturulması, bu konudaki çalışmalarımızın ana çerçevesini oluşturuyor. Alternatif kaynakların kullanılması önceliklerimizdendir. Bakanlık olarak yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımın teşvik ediyor ve destekliyoruz. TKDK ve Tarım Reformu Genel Müdürlüğümüz başta olmak üzere güneş, rüzgar, biyokütle ve jeotermal gibi yenilenebilir enerji tesisleri için hibe veriyoruz. Tarım sigortaları kapsamında yenilebilir enerji kullanan sigortalılara ek indirimler yapıyoruz. Yeni teknolojilerin kullanıldığı sistemleri de destek kapsamına almak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Böylece maliyetleri azaltarak sürdürebilirliğe katkı sağlıyoruz. Bütün üreticilerimizin yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yapmalarını istiyoruz. Biz de Bakanlık olarak daima onların yanında olacağız." 

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun bugüne kadar kırsal alandaki 1191 yenilenebilir enerji projesine 2,4 milyar lira hibe desteği sağladığını, bu hibelerle kırsalda 4,5 milyar liralık yatırımın hayata geçirildiğini söyleyen Yumaklı, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından da 968 projeye 413 milyon destek sağlandığını aktardı.

 

Yenilenebilir enerjide çiftçiler yaşadı! Hibe üstüne hibe var

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.