Şanlıurfa tarımda çağ atlayacak! Bölgeye dev proje müjdesi

OGM Müdür Yardımcısı İbrahim Yüzer, Güneydoğu Anadolu Bölgesinde hayata geçirilmesi planlanan, Fırat Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesinin(FNHRP) uyulamaya konulması için Şanlıurfa’da düzenlenen İFAD Misyon toplantısına katıldı.

Şanlıurfa tarımda çağ atlayacak! Bölgeye dev proje müjdesi

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Orman Genel Müdürlüğü (OGM) Müdür Yardımcısı İbrahim Yüzer, Güneydoğu Anadolu Bölgesinde hayata geçirilmesi hedeflenen Fırat Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi için Şanlıurfa’ya gelerek İFAD Misyon toplantısında katıldı.

Bu Projenin bir benzeri daha önce Murat Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi adıyla Doğu Anadolu Bölgesinde yapılmış ve çok başarılı olmuştu.

Fırat Nehri Havzası Projesi ile Arazi verimliliğini artırmak, Proje alanında yaşayan mahalli halkın geçim şartlarını iyileştirmek, Hane halkının gelirini artırmak, Tarımsal kaynaklı kirliliği azaltmak, Çevre dostu tarım uygulamalarını benimseterek yaygınlaştırmak gibi birçok hedef belirlenmiş durumda. 

Bölge halkını, Çiftçi ve üreticileri refaha kavuşturması beklenen projenin 1 Ocak 2025 yılında hayata geçirilmesi hedefleniyor.

Şanlıurfa tarımda çağ atlayacak! Bölgeye dev proje müjdesi

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.