Sivil toplum ve medya ilişkileri Aydın’da konuşuldu

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün destekleri ile Karadeniz Haber Ajansı Derneği ve Türk İnternet Medya Birliği’nin iş birliğinde düzenlenen “Sivil Toplum Medya Buluşmaları” programı, Aydın’da başladı.

Sivil toplum ve medya ilişkileri Aydın’da konuşuldu

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“Sivil Toplum Medya Buluşmaları” programının ilki geçen hafta Trabzon’da düzenlenmişti. Programın ikincisine bugün Aydın ev sahipliği yaptı. 

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Konferans Salonu’nda, moderatörlüğünü Şanlıurfalı Mahmut Tuncer’in oğlu AK Parti MKYK Üyesi Doç. Dr. Umut Tuncer’in yapacağı panele İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden Doç. Dr. Burcu Zeybek, Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa, Genel Başkan Vekili Av. Cüneyd Altıparmak konuşmacı olarak katıldı. 

TİMBİR Genel Başkanı Süleyman Basa, konuşmasında birliğin faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Basa, “Bu etkinlikleri 7 bölgede yapacağız. Bunların ilkini geçen hafta Trabzon'da yaptık. Bugün buradayız Ege Bölgesi adına, Marmara Bölgesi adına da yarın Balıkesir’deyiz. Doğu Anadolu adına Erzincan'a gideceğiz, Gaziantep'te Güneydoğu Anadolu bölgesi için yapacağız ve Akdeniz'de de Osmaniye'de bu eğitimleri bu çalışmayı devam ettireceğiz. Bir daha biz tabii bütün bunları yaparken hep yereldeki dostlarımızla beraber yapıyoruz. Bizim Türk İnternet Medya Birliği’nin 81 ilde bine yakın kardeşi var” dedi. 

TİMBİR Genel Başkan Vekili Av. Cüneyd Altıparmak, konuşmasında kişisel verilerin korunması ve gizlenmesine ilişkin bilgiler verdi. 

Kişisel verilerin korunması ve unutulma hakkı giderek bir insan hakkı olarak vücut bulduğunu ifade eden Altıparmak, şunları söyledi:

“Bir kimsenin sosyal medya hesapları, girdiği internet sitelerinde bıraktığı izler ve şifrenin tahmin edilmesine yarayan çerezler gibi veriler sizlere dair birçok bilgilere ulaşılmasını sağlar. Bunun için kişisel verinin korunması ve gizlenmesi önem kazandı, şayet böyle olmazsa tüm bilgilerimiz herkesçe bilinecek duruma gelecek. Bunun için kişisel verilerin korunmasının ihlal edilmesi suç olarak düzenlenmiştir. Sivil toplum örgütleri bu kurallara dikkat etmek zorunda zira oluşacak zarardan sorumlu olabilirler”.

Sivil toplum ve medya ilişkileri Aydın’da konuşuldu

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.