81 ilde AFAD merkezleri teyakkuzda

Türkiye hafta sonunu yine fırtına, şiddetli yağmur ve kar yağışının etkisi altında geçiriyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 67 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı verdi. Şanlıurfa’da da bugün akşam saatlerinde yağmur bekleniyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da olumsuz hava koşullarına karşı vatandaşları uyardı.

5

Türkiye hafta sonunu fırtına, şiddetli yağmur ve kar yağışının etkisi altında geçiriyor. Hava sıcaklıkları bugünden günden itibaren mevsim normalleri altına düşecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 67 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı verdi. 

Şanlıurfa’da da haftanın son gününde akşam saatlerinde yağmur bekleniyor. 

İÇİŞLERİ BAKANI YERLİKAYA'DAN OLUMSUZ HAVA KOŞULLARINA KARŞI UYARI

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından pazar günü ülke genelinde beklenen olumsuz hava koşullarına ilişkin paylaşımda bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) meteorolojik uyarı yaptığına dikkati çeken Yerlikaya, şunları kaydetti:

"81 ilimizde İl AFAD Merkezlerimiz, 7/24 esasına göre ilgili TAMP grupları ile teyakkuz haline geçirilmiştir. Vatandaşlarımızdan ricamız, uyarıları hassasiyetle dikkate almaları. Özellikle turuncu uyarı verilen illerimizde yaşayan hemşehrilerimizin çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmalarını bir kez daha önemle hatırlatmak istiyorum."