Harran Üniversitesine yeni dekan atandı

Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi'ne yeni dekan atandı.

Harran Üniversitesine yeni dekan atandı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Ahmet Yılmaz'ı atadı.

Prof. Dr. Yılmaz, dekanlık görevini Prof. Dr. M. Ali Çullu'dan devraldı.

Devir teslim töreninde konuşan Prof. Dr. Yılmaz “Sayın Rektör’üm Prof. Dr. Mehmet Tahir GÜLLÜOĞLUNUN tensipleri ile Ziraat Fakültemizin Dekanlığına atanmış bulunmaktayım. Önceki Dekanımız Prof. Dr. M. Ali ÇULLU ve ekibine Fakültemize verdikleri hizmetlerden dolayı teşekkür ederim.  Devir teslim töreninizden görüntüleri siz değerli dostlarımla paylaşmak istedim.” dedi.

AHMET YILMAZ KİMDİR?

Ahmet Yılmaz 1959 Yılında Urfa’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Urfa’da tamamladı. 1977 Yılında Urfa Eğitim Enstitüsünde öğrenimine başlayarak, 1980 yılında Ankara Atatürk Eğitim Enstitüsünden sınıf öğretmeni olarak ayrıldı. 

Aynı yıl Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesine başlayarak, 1984 Yılı bahar döneminde Dicle Üniversitesi Şanlıurfa Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümünden mezun oldu. Eylül döneminde Çukurova Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde Yüksek Lisans yapmaya hak kazanarak, 1986 yılı bahar döneminde “Yaprak Gübrelerinin Pamuğun Verim ve Verim Unsurlarına Etkisi” başlıklı tezi ile yüksek lisansını tamamladı. 

1985 yılı Kasım ayında Cumhuriyet Üniversitesi Tokat Ziraat Fakültesinde Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başladı. 

1986 Yılında Ege Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde doktoraya başlayan Ahmet Yılmaz, 1989 yılı bahar döneminde “Orobanşa (Orobanche cumana L.) Dayanıklı Ayçiçeği Hatlarının F1 Melezlerinde Verim ve Verim Unsurlarının Belirlenmesi” konulu tezi ile doktorasını tamamladı (Bu tez sonuçlarından yeni bir ayçiçeği tohumluğu ıslah edilerek Türkiye genelinde uzunca bir süre ekilmiştir). Ahmet Yılmaz 1989 Yılı Mayıs ayında Gaziantep Üniversitesi Kahramanmaraş Ziraat Fakültesine Yrd. Doç. Dr. Olarak atandı. 

1989- 1992 yılları arası dekan yardımcılığı, dekan vekilliği, tarla bitkileri bölüm başkanlığı görevlerini üstlendi. 1992 yılında kurulan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde 1994-99 yılları arası Ziraat Fakültesi Döner Sermaye Müdürlüğü, İlahiyat ve Orman Fakültelerinin Fakülte Kurulu ve Fakülte Yönetim Kurulu üyeliği, Göksun MYO müdür Yardımcılığı gibi birçok idari görevlerde bulundu. 1997-1999 Yılları arası KSÜ Göksun MYO müdürlüğünü üstlendi ve Okulu Kahramanmaraş Merkezden Göksun İlçesine taşıyarak, Okulun Göksun’da işlerlik kazanmasını sağladı.

 1997 Yılında Üniversiteler Arası Kurulca yapılan Doçentlik sınavlarını kazanarak Doçent unvanı aldı. 1999 Yılında 2547 Sayılı Yasanın 40/b maddesine göre Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesine görevlendirilen A. YILMAZ 2000 Yılında Bu fakültenin Doçent kadrosuna atandı. Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Döner Sermaye İşletmesinde 1999-2007 yılları arası Müdürlük yaptı. 2003 Yılı Şubat ayında Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesinde Prof. Dr. Olmaya hak kazandı. Prof. Dr. Ahmet YILMAZ 2003 yılında Harran Üniversitesi Birecik MYO Müdürlüğüne atandı 7 yıl gibi bir sürede mahalli yönetimlerin desteğini sağlayarak, MYO’ya hâlihazırdaki fevkalade kampusu kazandırdı. Fiziki mekânın genişlemesiyle bölüm ve program sayısını 2 den 11’e, öğrenci sayısını da 60 kişiden 1200 kişiye çıkardı. MYO’nun kadrosunu da güçlendiren YILMAZ; 2010 Yılı Nisan Ayında Harran Üniversitesi Rektör Yardımcılığına görevlendirildi ve 5 yılı aşkın bir sürede Üniversitenin can alıcı işlerine imza attı. Dişçilik, Eczacılık ve Hukuk fakültelerinin kurulması için girişimlerde bulundu. 

Üniversite’ye Teknokent gibi bir araştırma ve innovasyon merkezinin açılmasına büyük katkı sağladı. Öğrenci sayısının 9 binden 16 bine çıkarılmasında büyük emek sarf etti. Geçici olarak Üniversiteye tahsis edilen ve kuruluşundan 20 yıl geçmesine rağmen bir türlü üniversiteye mal edilemeyen Yenişehir Kampüsünü Üniversiteye kazandırarak, Uzunca bir süre İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Üniversite arasında yaşanan bu sorunun çözümünü sağladı. 

7 yılı aşkın bir süre AÖF (Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi) il koordinatörlüğü yapmıştır. Prof. Yılmaz 220-2023 yılları arasında Bozova MYO Müdürlüğünde bulunmuş olup, MYO’ya Bozova Belediye ve Şanlıurfa Büyük Şehir Belediye başkanlarımızın maddi desteklerini alarak, imece usulü modern bir MYO binasının yapılmasını ve kampüsün modernleşmesini sağlamıştır. 28 Kasım 2023 Tarihinde Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanlığına atanan Prof. Dr. Ahmet Yılmaz’ın ulusal ve uluslararası TR dizin ve SCİ kapsamlı dergilerde Bitki Islahı ve Yetiştiriciliği konusunda 100’ü aşkın makale ve yayını bulunmaktadır. Dr. Yılmaz 15ê yakın yabancı ülkede araştırma ve incelemelerde bulunmuş olan Ahmet Yılmaz evli ve 3 çocuk babasıdır.

 

Harran Üniversitesine yeni dekan atandı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.