Urfalı sürücüler dikkat: Urfa’da bu kural ihlaline 3 milyon TL’ye yakın ceza!

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü, kasım ayında kent genelinde yapılan kırmızı ışık denetimlerinin 3 binden fazla sürücüye 3 milyon TL'ye yakın cezai işlem uygulandığını açıkladı.

Urfalı sürücüler dikkat: Urfa’da bu kural ihlaline 3 milyon TL’ye yakın ceza!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü, kent genelinde yapılan kırmızı ışık  denetimlerinin kasım ayı bilançosunu açıkladı.  

Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, trafik güvenliğinin sağlanması ve kural ihlalleri nedeniyle meydana gelen kazaların önlenmesi amacıyla, Kasım ayı içerisinde kent genelinde kırmızı ışık denetimleri yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, kırmızı ışık denetimlerinin 3 binden fazla sürücüye 3 milyon TL'ye yakın cezai işlem uygulandığı ifade edildi.

Emniyetten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verdildi:

“Trafik güvenliğinin sağlanması ve kural ihlalleri nedeniyle meydana gelen kazaların önlenmesi amacıyla, ilimizde Kasım ayı içerisinde yapılan kırmızı ışık denetimlerinde ; 3026 araç ve sürücüsüne 

2 milyon 877 bin 726 TL idari para cezası düzenlenmiştir.  Sürücülere hem kendilerinin hem de diğer yol kullanıcılarının can güvenliklerini sağlamak için trafik ışık ve işaretleri ile diğer trafik kurallarına uymaları hatırlatılır, denetimlerin devam edeceği kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

KIRMIZI IŞIK İHLALİ KAZALARIN EN ÖNEMLİ NEDENLERİNDEN BİRİ

Kırmızı ışık ihlali, trafik kazalarının en önemli nedenlerinden biri olarak gösteriliyor. Trafik lambaları, sürücülerin trafiği güvenli bir şekilde yönlendirebilmesi için önemli bir araç. Kırmızı ışık ihlali yapan sürücüler, hem kendilerini hem de diğer yol kullanıcılarını tehlikeye atıyor.

Kırmızı ışık ihlali yapan sürücülere uygulanan cezalar, bu ihlali caydırıcı hale getirmeye yardımcı olabilir. Ancak, sürücülerin trafik kurallarına uyması için sadece cezaların yeterli olmadığını da unutmamak gerekiyor. Sürücülerin trafik kurallarına uyma bilincinin artırılması için eğitim ve farkındalık çalışmaları da önem taşıyor.

 

Urfalı sürücüler dikkat: Urfa’da bu kural ihlaline 3 milyon TL’ye yakın ceza!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.