İstanbul’dan sonra Şanlıurfa’da düzenlendi

Birincisi İstanbul’da düzenlenen, Türkiye’de vatandaşların sorunları ve beklentilerinin gündeme getirildiği Toplumsal Beklentiler Çalıştayı’nın ikincisi Şanlıurfa’da düzenlendi.

İstanbul’dan sonra Şanlıurfa’da düzenlendi

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa’da, vatandaşların sorunları ve beklentilerinin gündeme getirildiği Toplumsal Beklentiler Çalıştayı düzenlendi. 

Yapılan programa, Mardin Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Abdurrahim Semavi ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Metin Külünk katıldı. 

Programda söz hakkı alan Abdurrahim Semavi, taşeron işçilerinin sorunlarını dite getirerek şu ifadeleri kullandı:

“Kamu Personel Yasası Reformu bu ülkenin yegane ihtiyaçlarından bir tanesidir. 

Birçok reform yasası meclisten geçtiği halde her çıkan yasa ardından bir başka mağdur kitle bıraktı. Bunun bir örneği 2018 yılında çıkan taşeron yasası. Çok garip bir kriter ortaya koydular yüzde 70 diye bir şey ortaya koydular. 

Örnek olarak Türkiye’nin sağlık sistemini tamamen elinde bulunduran Hastane Bilgi Yönetimi Sistemine (HBYS) bakan Türkiye çapında yaklaşık 5 bin kardeşimiz var. Türkiye’deki herkesin bilgisi bu arkadaşlarda var ama birkaç şirket bunların sırtından büyük kazançlar elde ettiği için bunları kadroya dahil etmediler taşeron bıraktılar. Çalışan kardeşimiz alıyor 12 bin 13 bin lira maaş ama onları çalıştıran şirket kişi başına 58 bin lira alıyor. Bu hak mıdır? 

Bu ve bunun gibi çalışan birçok kardeşimiz var. Mesela Karayollarında çalışan kardeşlerimiz var yüzde 70’e takıldı diye bunları kadro dışı bıraktılar. Taşeron yasası sadece bu çalışanlar için değil, yemekhanede çalışan kardeşlerimiz, kamuda çalışan şoförlerimiz içinde sorun oldu. Bütün bunlar yüzde 70 kriterine takarak kadro verilmedi. Bu taşeron yasasından sonra bir mağduriyet daha oluştu. Cumhurbaşkanı taşeron sistemini bitireceğiz dedi ve gerçekten gereken talimatları verdi. Yasa çıktı, taşeronda çalışan kardeşlerimiz özellikle belediyeleri belirtmek istiyorum. Belediye çalışanı olan yaklaşık olarak 500 bin kardeşimiz bir şirketten diğerine geçişini sağladılar. Bu kardeşlerimizin bir dramı var nedir o dram? Bir belediye başkanı gece yarısı bir mesaj ile işinize son veriyor. Yani tek mesajla işten atılabiliyorlar. Özellikle el değiştiren belediyelerde bu çok yaşandı. Bir belediye başkanının insafına kalmış 500 bin insanımız var. Taşeron yasası bu mağduriyetleri doğurdu. 

Bu kardeşlerimizin kadroya alınması ve belediye başkanlarının insafsızlığına bırakılmamalı. Zaten Cumhurbaşkanımız, belediye başkanlarının el değişikliğinde yapılan bu zulmü gördüğü için 3 Ocak 2023’te, 2019’dan sora işten atılan bütün belediye personellerin ve çalışanlarının işleri iadesini sağlayacağız dedi”.

İstanbul’dan sonra Şanlıurfa’da düzenlendi

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.