Hemen hemen her öğünde tüketiyoruz! Urfalılar sakın böyle tüketmeyin, zehirlenebilirsiniz

Şanlıurfa'da en çok sevilen yemekler arasında patlıcanlı kebap, kazan kebabı ve tepsi kebabı yer alıyor. Tarla patlıcanlarının da ömrü bitmek üzere. Bu nedenle patlıcan seçerken dikkat edilmesi gereken noktalar önem kazanıyor. Peki iyi patlıcan nasıl anlaşılır?

Hemen hemen her öğünde tüketiyoruz!  Urfalılar sakın böyle tüketmeyin, zehirlenebilirsiniz

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan patlıcan, neredeyse her öğünde sofralarımızda yer alıyor. Ancak, taze olmayan patlıcanlar, sağlığımız için ciddi riskler oluşturabiliyor.

Sebzeleri tüketirken daha çok taze ve güzel görünümlü olanları seçeriz. Temelde bu doğru bir davranıştır. Ancak bazı sebze ve meyveleri yalnızca görüntüsünden anlayamayacağımız için daha sağlıklı bir alışverişin püf noktalarını bilmemiz gerekir. 

PATLICAN NASIL SEÇİLİR?

Patlıcanın taze olup olmadığını anlamanın en kolay yolu kabuğunun sertliğidir. Taze patlıcanların kabuğu çok fazla olmamak kaydıyla biraz yumuşaktır. Eğer alacağınız patlıcanın kabuğu çok sert ise muhtemelen kötü çıkacaktır.

Bir diğer taze patlıcan seçme tüyosu ise dışına bakmaktır. Patlıcanların üzerinde çatlak, buruşukluk ya da beyaz lekeler varsa elinizi bile sürmeyin. Bu patlıcanların tazeliği geçmiştir ve içi muhtemelen çürük olacaktır.

Taze patlıcan seçmenin bir başka yolu ise sap kısmındaki yeşilliktir. Taze patlıcanların sap kısmı tamamen yeşildir. Ancak patlıcanın sap rengi yeşilden kahverengiye geçmeye başlamışsa bu durumda patlıcanın içi geçmiş demektir.

Patlıcan seçerken dikkat edilmesi gereken bu noktalara dikkat ederek, hem daha lezzetli hem de daha sağlıklı patlıcanlar tüketebilirsiniz.

ZEHİRLENMEYE NEDEN OLABİLİR!

Patlıcan, lif, C vitamini ve potasyum açısından zengin bir sebzedir. Ayrıca, kanser riskini azaltmaya yardımcı olduğu da bilinmektedir. Ancak, taze olmayan patlıcanlar, bağırsak problemlerine ve hatta zehirlenmeye neden olabilir.

Bu nedenle, patlıcan seçerken dikkatli olmak ve bu noktalara dikkat etmek önemlidir.

 

Hemen hemen her öğünde tüketiyoruz! Urfalılar sakın böyle tüketmeyin, zehirlenebilirsiniz

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.