Dünya turizmi, küresel salgın sonrası toparlanmaya devam ediyor

Dünya Turizm Örgütü (UNWTO), 2023 yılı için küresel turizmin 2019 yılı öncesi seviyelerine ulaşmasını beklediğini açıkladı.

Dünya turizmi, küresel salgın sonrası toparlanmaya devam ediyor

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Küresel turizmin 2023 yılında toparlanmaya devam etmesinde, aşılama oranlarının artması, seyahat kısıtlamalarının gevşetilmesi ve ekonomik toparlanma gibi faktörlerin etkili olacağı tahmin ediliyor.

Küresel Turist Hareketleri

2023 yılında, Avrupa, küresel turist hareketlerinin en büyük payına sahip olacak. Avrupa'yı, Asya ve Pasifik, Kuzey Amerika ve Orta ve Güney Amerika takip edecek.

Türkiye'de Turist Hareketleri

Türkiye'de, 2023 yılında turist hareketlerinin 2019 yılı öncesi seviyelerine ulaşması bekleniyor. Türkiye'yi ziyaret eden turist sayısı, 2023 yılında 35 milyona ulaşacak. Bu, 2022 yılına göre yüzde 10,4'lük bir artış anlamına geliyor.

Türkiye'yi ziyaret eden turistlerin en büyük payını, Avrupalılar oluşturacak. Avrupa'yı, Orta Doğu ve Kuzey Afrika, Asya ve Pasifik ve Kuzey Amerika takip edecek.

Turizmin Ekonomik Etkisi

Dünya Turizm Örgütü'ne göre, küresel turizmin 2023 yılında ekonomiye 1,5 trilyon dolar katkı sağlaması bekleniyor. Bu, 2022 yılına göre yüzde 4,6'lık bir artış anlamına geliyor.

Turizmin ekonomiye katkısı, ülkelere göre farklılık gösterecek. Küresel turizmin en büyük ekonomik katkıyı sağlayacağı ülkeler arasında, Amerika Birleşik Devletleri, Çin, İspanya, Fransa ve İtalya yer alacak.

Dünya turizmi, küresel salgın sonrası toparlanmaya devam ediyor

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.