İYİ Parti yerel seçimlere kendi adaylarıyla girecek

İYİ Parti'nin GİK toplantısında yapılan gizli oylamada CHP’nin iş birliği teklifi reddedildi.

İYİ Parti yerel seçimlere kendi adaylarıyla girecek

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

'CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in yerel seçimlerde iş birliği teklifini değerlendirecek olan İYİ Parti'de bugün yapılan Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısından CHP’nin iş birliği teklifine hayır kararı çıktı.

Gizli oylamada, 14 'evet'e karşın 35 'hayır' oyu kullanıldı.

Bu sonuca göre İYİ Parti seçimlere kendi adaylarıyla girecek.

Bu arada İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener toplantının ardından, Genel Merkez ek binasından ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı. Akşener, CHP’nin yerel seçimlerde iş birliği önerisine Genel İdare Kurulu’ndan hayır kararı çıktığını söyledi. “Hayır kararı mı çıktı?” sorusuna, “Evet, hayır kararı çıktı” yanıtını verdi.

KÜRŞAD ZORLU: TARTIŞMAYA KAPALI

İYİ Parti Sözcüsü ve Medya İlişkileri Başkanı Prof. Dr. Kürşad Zorlu saat 19.30'da düzenlediği basın toplantısında karara ilişkin açıklama yaptı. Zorlu kararın oy çokluğuyla alındığını belirterek, "Genel İdare Kurulumuz, 2024 yerel seçimlerine İYİ Parti'mizin hür ve müstakil olarak girmesi kararını almıştır. Bu kararımızın öncelikle ülkemize, milletimize, İYİ Parti ailesine hayırlar getirmesini diliyorum" dedi.

 Zorlu, şunları söyledi:

"Bilindiği üzere Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Özgür Özel ve kurmayları Genel Merkezimize yaptıkları ziyarette 2024 Mahalli İdareler Seçimlerinde iş birliği yapma konusunda tekliflerini ilettiler. Bunun üzerine Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener ve CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel toplantı sonrası bir basın açıklaması yaptılar, Özgür Bey kamuoyu önünde bu genel tekliflerini tekrarlamış ve Genel Başkanımız da bu teklifi daha önce bu hususta karar almış olan GİK üyelerimizin değerlendirmesine getireceğini beyan etmişlerdir. Bu çerçevede Genel İdare Kurulumuz bugün toplanarak söz konusu teklife ilişkin nihai bir karara varmıştır.

'İYİ PARTİ CUMHURİYETİN YENİ YÜZYILINDA, 100 YIL ÖNCEKİ O İNANÇ VE RUHLA YENİ BİR AYDINLIĞI MÜJDELEYECEKTİR'

Ancak öncelikle aracılığınızla şu görüşlerimizi paylaşmak istiyorum. İYİ Parti, milletimizin kutuplaştırıldığı böylesine bir dönemde, kendisine bir çıkış yolu aradığı zamanda, Türk avazı, umut çığlığı olarak kurulmuş ve bugünlere ulaşmıştır. Çok açık ki, İYİ Parti’yi aziz Türk milleti kurmuştur. İYİ Parti milli kimlikten yoksun bir politikayla Türk devletini Türksüzleştirmek siyasetini güdenlere karşı tertemiz Türk evlatlarının sesi olmuştur. Cumhuriyet ve demokrasi, hukuk ve adalet çığlığı kulakları sağır ederken bu sesi duymazdan gelenler bilsinler; İYİ Parti Cumhuriyetin yeni yüzyılında, 100 yıl önceki o inanç ve ruhla yeni bir aydınlığı müjdeleyecektir.

Mahalli idareler seçimi, Türk milletinin bu kötü gidişata yol açanlara mesajını vereceği bir seçim olacağı gibi İYİ Parti açısından iktidar yürüyüşümüzde rotanın yeniden belirlenmesi anlamını taşıyacaktır. O rota milletimizin ta kendisidir. Şimdi Genel İdare Kurulumuzun aldığı kararı kamuoyumuzla paylaşmak ve milletimizin takdirlerine sunmak istiyorum.

'2024 YEREL SEÇİMLERİNE ‘HÜR VE MÜSTAKİL’ OLARAK GİRME KARARI ALMIŞTIR'

Bu birkaç günlük süreçte Genel Başkanımız, geniş katılımlı bir değerlendirme yapmak amacıyla yetkili kurullarımız, milletvekillerimiz, il ve ilçe başkanlarımızla istişarelerde bulunarak bu görüşmelerden elde ettiği tespit ve görüşleri de Genel İdare Kurulu üyelerimize aktarmıştır. Toplantımızda hemen hemen tüm GİK üyelerimiz görüşlerini büyük bir açıklıkla ortaya koymuş ve ardından oylamaya geçilmiştir. Tüm yönleriyle mesele irdelenmiş, yapılan oylama neticesinde Genel İdare Kurulumuz; 2024 yerel seçimlerine ‘hür ve müstakil’ olarak girme kararı almıştır.

Unutulmamalıdır ki, zafere giden yolda her yol mübah anlayışına bir karşı duruştur, cesurlar hareketi…Ve hiç kimsenin şüphesi olmasın, ülkemizi karanlığa sürükleyen bu muktedir siyasi anlayışın karşısında durmaya ve fakat milli mukaddesatımıza, milletimizin üçüncü yol çağrısına sahip çıkarak yol yürümeye devam edeceğiz. İYİ Parti olarak, 2024 seçimlerine ‘hür ve müstakil’ olarak yani Genel Başkanımızın dediği gibi özü başımıza gideceğiz ve seçmenimizin karşısına en doğru adaylarla çıkacağız ve ‘İyi Belediyecilik’ parolasıyla milletimize hizmet edeceğiz.”

'KARAR OY ÇOKLUĞUYLA ALINDI'

Zorlu, gazetecilerin Genel İdare Kurulu kararının oy birliğiyle mi oy çokluğuyla mı alındığına ilişkin soruları üzerine de şunları söyledi:

“Karar oy çokluğuyla alındı. Bu kararın bir özelliği var getirilen bir teklif Genel Başkanımız tarafından Genel İdare Kurulumuza yansıtıldı, değerlendirilmek üzere getirildi ve orada bu karar bu şekilde oylandı ve çıktı. Tartışmaya o anlamda kapalı.

'ALTERNATİF SİYASET YOLCULUĞUNA TAŞIYACAĞIZ'

Burada bir matematiksel çoğunluk veya azınlık üzerinden gitmemek gerekiyor. Bildiğiniz gibi yetkili kurullar bu kararları aldığında bütünsel olarak bir partiyi temsilen onun görüşünü tayin edecek şekilde alıyor. Bütün Genel İdare Kurulu üyelerimiz görüşlerini beyan ederken şunun altını çizdiler, ‘Karar ne olursa olsun hepimiz partimizin alacağı bu kararın arkasında duracağız ve inşallah 2024 seçimlerinde İYİ Partimizle milletimizin arzu ettiği alternatif siyaset yolculuğuna taşıyacağız.”

KAYNAK: Gazete Duvar 

İYİ Parti yerel seçimlere kendi adaylarıyla girecek

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.