Satışlar arttı: Urfalılar dikkat tapunuzu kaybedebilirsiniz!

Şanlıurfa’da tapu sahiplerini tehdit eden büyük bir risk ortaya çıktı. Tapu sahiplerinin tapularını kaybetme riski bile var. İşte tüm detaylar…

Satışlar arttı: Urfalılar dikkat tapunuzu kaybedebilirsiniz!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa’da konut fiyatlarındaki yaşanan artışlar kira fiyatlarına da yansırken, tapu sahipleri için de büyük bir sorun söz konusu. Yükselen konut ve arsa fiyatları nedeniyle birçok kişi ortak mülkiyeti tercih ederlerken hisseli tapu sayısında ise bir artış yaşanmaktadır. 

Fakat hisseli tapu sahipleri arasında davalarda önemli derecede bir artış söz konusu. Özellikle de tapu değeri artan kişiler arasında. Peki tapular da tehdit oluşturan durum nedir?

ŞANLIURFA’DA TAPU SAHİPLERİ DİKKAT


Şanlıurfa’da tapu sahibi olanların öncelikli olarak dikkatine. Çünkü hisseli tapu sahipleri için mühim bir konu var: Önalım hakkı. Peki önalım hakkı nedir? Bir tapu sahibi kendi payını satmak istediği zaman diğer ortaklara ön alım hakkı tanınması sebebi ile bu süreci dikkatlice yönetmelidir. Bunun yanı sıra her tapu sahibinin de kendi payına düşen emlak vergisi sorumluluğunu yerine getirme durumu söz konusudur. Ayrıca hisseli tapuda ortaya çıkan sorunlar durumunda da diğer ortaklar mahkemeye başvurarak ortaklığın sona erdirilmesini talep etmektedir. Bu durumda mahkeme tarafından belirlenen tutarı ödeyen hisse sahipleri, hissedarın hakkını satın alarak ortaklığın da devamını sağlayabilmektedir.

Hisseli tapu sahipleri için birçok risk ve zorluklar ortaya çıkabilir. Hisseli tapudan kurtulma veya dönüşme süreçleri de karmaşık bir hal alabilir. Peki hisseli tapu müstakil tapuya nasıl dönüşür?

Tapu, gerçek ve tüzel kişilerin taşınmaz üzerinde sahipliklerini gösteren resmi bir evraktır. Bir arsa, konut veya benzeri gayrimenkulün tek bir sahibi olabileceği gibi birden çok kişi bu gayrimenkule ortak da olabilir. Ancak bu durumda ise hisseli mülkiyet veya hisseli tapudan söz edilebilir. Sonuç olarak baktığımız da hisseli tapu sahiplerinin riskleri ve sorumluluklarını bilmesi de önemli bir meseledir. Konuya ilişkin uzman isimlerden yardım alarak tapu sahipleri mülkiyetleri ile ilgili sorunları en aza indirme konusunda da adımlar atabilirler.

 

 

Satışlar arttı: Urfalılar dikkat tapunuzu kaybedebilirsiniz!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.