Devletten ayda 6 bin TL taksitle 2 yıl geri ödemesiz konut kredisi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, ‘Yerinde Dönüşüm Projesi’ kapsamında kendi evini yapacak vatandaşlara 750 bin TL hibe ve 750 bin TL kredi olmak üzere toplamda 1,5 milyon lira verileceğini söyledi. Geri ödemeler aylık 6 bin lira taksitlerle yapılacak.

Devletten ayda 6 bin TL taksitle 2 yıl geri ödemesiz konut kredisi

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, katıldığı televizyon yayınında depreme hazırlıklı binaların yapılma zorunluluğuyla ilgili bilgiler verdi. 

Depremin yenilebilecek bir güçte olmadığını, yapılacak tek şeyin depreme uygun şekilde hareket etmek ve uyum içerisinde hayat sürdürmek olduğunu vurgulayan Özhaseki, tespitlere göre 6 milyon civarında konut bulunan İstanbul'da 600 bin konutun çok riskli olduğunu söyledi. 

“Bir an önce dönüşmesi gerekiyor. Bunun yapılması için elzem olan şey kentsel dönüşüm” diyen Özhaseki, sözlerini şöyle sürdürdü:

“2012'de aslında kentsel dönüşüm yasası çıkmış. Ve o günden bu güne 800 bin civarında binamızı yenilemişiz. Bunlar sapa sağlam duruyor. Risk taşımıyor.

Şu anda da 170 bin civarında bağımsız birimin inşaatı devam ediyor ve ciddi bir şekilde buralara para harcanmış, ancak yetmiyor bu. Bizim bunu hızlandırmamız lazım. İstanbul'da kentsel dönüşümü hızla başlatacağız"

AYDA 6 BİN TL GERİ ÖDEMELİ KREDİ VERİLECEK

Bakan Özhaseki açıklamasında yerinde dönüşüm kampanyası kapsamında 750 bin TL hibe verileceğini, 750 bin TL ise faizsiz ve 2 yıl geri ödemesiz kredi verileceğini söyledi. Bakan Özhaseki açıklamasında geri ödemelerin aylık 6 bin lira taksitlerle yapılacağını söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Yerinde dönüşüm deprem bölgesi için başlattığımız bir proje. Zemin etütleri yapılacak, ona uygun statik çözümlemeler gelecek mühendislik hesapları devreye giriyor. Ve neticesinde de o mevzuata uygun olarak binasını yapacak sorun yok. İşte biz orada vatandaşa dedik ki siz yerinizde evinizi dönüştürmek istiyorsanız biz size 1,5 milyon lira para veririz.

Şu an aslında 100 metrekarelik bir evin çıplak maliyeti 1,5 milyon lira. Şehirden şehre değişebilir, ustalık fiyatlarıyla , işçilik kalitesiyle farklı olabilir ama fiyat bu kadar. 750 bin TL'si hibe olarak veriliyor vatandaşa. Diğer 750'sini de oturmaya başladıktan 2 sene sonra başlamak üzere 10 sene vadeye bozuyoruz. Faizsiz. Yaklaşık aylık 6 bin TL gibi bir rakama tekabül ediyor. Yerinde dönüşüme 250 bin başvuru var"

BAŞVURU E DEVLET'TEN

Söz konusu kredi ve hibe kampanyasına başvurular e devlet kapısı üzerinden alınıyor. 

 

Devletten ayda 6 bin TL taksitle 2 yıl geri ödemesiz konut kredisi

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.