TÜİK verileri ortaya koydu: Mardin Şanlıurfa'nın ilçesi olmalı!

TÜİK verilerine göre, nüfusu 2 milyon 170 bin 185 kişi olan Şanlıurfa’da en çok nerelinin yaşadığı belli oldu. Şanlıurfa’da en çok nereliler yaşıyor? Sorusuna TÜİK verileri son noktayı koydu. İşte Şanlıurfa’da Şanlıurfalılardan sonra en çok kimlerin yaşadığının listesi…

TÜİK verileri ortaya koydu: Mardin Şanlıurfa'nın ilçesi olmalı!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye İstatistik Kurumu, (TÜİK) Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) 2022 yılı sonuçları ikamet edilen ile ve nüfusa kayıtlı olunan il verileri belli oldu. Buna göre, 2 milyon 170 bin bin 185 kişinin Şanlıurfa nüfusuna kayıtlı olduğu kaydedildi.

URFA’DA EN ÇOK MARDİNLİ VAR

Başka illerin nüfus kütüğüne kayıtlı olup Şanlıurfa’da ikamet edenlerin başında Mardinliler geliyor. Bunu Diyarbakır, Adıyaman ve Gaziantep illerinden gelenler takip ediyor.

Mardin nüfus kütüğüne kayıtlı 27 bin 699, Diyarbakır nüfus kütüğüne kayıtlı 16 bin 400, Adıyaman nüfus kütüğüne kayıtlı 15 bin 611 kişi Urfa’da ikamet ediyor.

EN AZ BAYBURTLU VAR

En az ikamet edenler ise Bayburtlular. Bayburtluları, Yalovalılar, Artvin ve Bilecik illerinden gelenler izliyor. Yalova’dan 95, Bayburt’tan 25, Bilecik’ten 93 ve Artvin’den 164 kişi Şanlıurfa’da ikamet ediyor.

MARDİN VE ŞANLIURFA ARASINDAKİ YAKINLIK

Mardin ve Şanlıurfa, tarih boyunca birbirine yakın iki şehir olmuştur. Coğrafi olarak da birbirlerine komşu olan bu iki şehir, kültürel açıdan da benzerliklere sahiptir.

Mardin ve Şanlıurfa'da yaşayan insanların büyük çoğunluğu Süryani, Arap ve Kürt kökenlidir. Bu benzerlikler, iki şehir arasında göç hareketlerini de artırmaktadır.

 

 

       

 

TÜİK verileri ortaya koydu: Mardin Şanlıurfa'nın ilçesi olmalı!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.