İYİ Parti harita hazırladı! Meral Akşener’in uykuları kaçtı

İYİ Parti, CHP'nin “yerel seçimde iş birliği yapalım” teklifini reddetti. GİK toplantısında CHP ile iş birliği yapılması durumunda kaç belediyeyi iktidarın kaç belediyeyi muhalefetin kazanacağını gösteren harita da tartışıldı. İşte o harita...

İYİ Parti harita hazırladı! Meral Akşener’in uykuları kaçtı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yerel seçimler için geri sayım başlarken, muhalefetin nasıl bir yol izleyeceği kesinlik kazandı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in 2024 yerel seçimleri için işbirliği teklif ettiği İYİ Parti, yola ittifaksız devam edeceğini açıkladı. Genel İdare Kurulu’nda (GİK) yapılan gizli oylamada, 14’e karşı 35 oyla CHP’nin seçim işbirliği teklifi kabul edilmedi.

Sözcü yazarı Aytunç Erkin bugünkü yazısında, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Zeki Üçok'un hazırladığı ve GİK'te üzerinde tartışılan işbirliği ve işbirliği olmadan kim kaç belediye kazanıyor haritasını kaleme aldı.

Üçok'un "31 Mart 2024 Yerel Seçimleri Olası Sonuç Senaryoları Analizi" başlıklı raporunda "Kazanılan il ve ilçeler, kazanılabilecek il ve ilçeler, CHP'nin kaybedeceği il ve ilçeler, CHP'nin tek başına kazanabileceği iller, yerel seçim olası senaryoları, İYİ Parti ve CHP ittifakı olmadan Türkiye haritası, İYİ Parti ve CHP ittifakı yapılarak Türkiye haritası, görüş/değerlendirmeler" başlıklı bölümler yer aldı.

BİRİNCİ HARİTA: İTTİFAK OLMADAN SEÇİME GİTMEK

İki harita üzerinden raporu özetlendiği sunumda, ilk harita “CHP-İYİ Parti ittifakı olmadan seçime girilirse ne olur” sorusunun yanıtı verildi.

Bu haritaya göre; "İYİ Parti bir ilçede, CHP dört il ve 131 ilçede, AK Parti- MHP ittifakı 67 il 762 ilçede, HEDEP de 10 il 80 ilçede belediye başkanlığı kazanıyor.

İkinci harita CHP-İYİ Parti ittifakı yapılarak seçime girilirse ne olura yanıt veriyor. Bu haritaya göre; İYİ Parti yedi il, 55-85 ilçede, CHP 18 il 189 ilçede, AK Parti-MHP 46 il 620 ilçede, HEDEP 10 il 80 ilçede belediye başkanlığı kazanıyor. Toplamda CHP-İYİ Parti 25 il ve 260'a yakın ilçede ipi göğüslüyor.

İYİ Parti GİK, bu rapora rağmen CHP ile işbirliği teklifini reddetti ve sadece 1 ilçede seçim kazanmaya razı oldu.

Oylama sonrası söz alan İYİ Parti Antalya Milletvekili Uğur Poyraz "Peki bir ay sonra CHP yeniden bir teklifle gelirse ne yapacağız?" diye sordu. Meral Akşener'in cevabı "Hayır! Kesinlikle son kararımız." oldu.

İYİ Parti harita hazırladı! Meral Akşener’in uykuları kaçtı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.